Het watersnoodmuseum in de kleuren van Oekraine.
Het watersnoodmuseum in de kleuren van Oekraine.

Veel belangstelling open dag Watersnoodmuseum

Algemeen

De Open Dag van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk op zaterdag heeft 1809 belangstellenden getrokken. Vanaf de vroege morgen tot eind van de middag was er een regelmatige stroom bezoekers die kwamen voor de mogelijkheid om het museum gratis te bezoeken en lezingen, presentaties en demonstraties bij te wonen. Ondanks de versoepelde maatregelen moesten bezoekers vooraf reserveren om zo de bezoekersstroom te verdelen over de hele dag, wat ervoor zorgde dat er geen onprettige drukte in het museum ontstond.

Het was voor het eerst sinds 2020 dat de Open Dag weer kon worden georganiseerd. Door de coronapandemie en de bijbehorende lockdown kon de Open Dag van 2021 niet doorgaan. Partners als Waterschap Scheldestromen en Nationaal Park Oosterschelde waren ook weer aanwezig om over hun werkzaamheden te vertellen aan de vele bezoekers. Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van de Reddingsbrigade, die onder meer betrokken was bij de hulpverlening tijdens de overstromingen in Limburg vorig jaar. Vooral bij de jeugdige bezoekers viel hun aanwezigheid in goede aarde omdat ze buiten stonden met verschillende vaartuigen en voertuigen.

Directeur Siemco Louwerse is dan ook dik tevreden met het resultaat van deze Open Dag: ,,Het is natuurlijk altijd afwachten of mensen na zo lang niets meer te mogen vanwege de pandemie weer komen opdagen tijdens zo’n Open Dag. Maar gelukkig wisten we iedereen toch een veilig gevoel te geven. Natuurlijk speelde ook het mooie weer een rol, want na het museumbezoek ging men nog even lekker op het terras van de museumbrasserie zitten’’.  ’s Avonds werd het museum afgesloten in de kleuren van Oekraïne (zie foto).

Meer nieuws