Afbeelding

Regelmatige zeges vierdeklassers zonder tegengoals

Actueel SD|Sport

De drie eilandelijke ploegen uit de vierde klasse B, die zaterdag in actie kwamen, hebben een regelmatige zege geboekt.

Het vierde Schouwse team, Brouwershaven, kwam tegen koploper Kruiningen vanwege corona niet binnen de lijnen. WIK’57 zette Hansweertse Boys met 3-0 opzij in een weinig spannende wedstrijd en SKNWK versloeg SPS met dezelfde cijfers. SKNWK-trainer Johnny van Dijke: ,,De eerste helft was slecht, de tweede goed”. Dylan Adelaar (foto) was met twee treffers verantwoordelijk voor de helft van de productie tegen SC Stavenisse. Trainer Henk Schouten: ,,Na een 3-0-ruststand gooide Stavenisse de boel dicht”.
Derdeklasser Duiveland verloor net als vorige week (van ZSC’62) en moest zaterdag haar meerdere erkennen in Prinsenland. Rohan de Geus, trainer van de Oosterlandse formatie, sprak van een terechte nederlaag maar zag Duiveland bij een 1-0-achterstand wel drie grote kansen missen. Hierna drukte de thuisploeg door met 2-0 en 3-0. ,,Zij maken de gekregen kansen wel af. We zitten nu een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Van die kansen moeten wij er wel eentje maken eigenlijk.”
De overwinnaar van Duiveland, ZSC’62, versloeg deze speelronde weer een laagvlieger: nummer dertien Krabbendijke. Hoewel het ‘slechts’ 1-0 werd, vond haar trainer Thomas Mangelaars het geen moeizame zeg. ,,Al is altijd billenknijpen voor een 1-1 en dat het nog misgaat”, sprak de Halsterse coach. Het enige doelpunt viel in derde minuut via Robin Provoost na een lange bal van zijn broer Mark. Hierna verzuimde de thuisploeg meer goals te maken en werd Krabbendijk gaandeweg de eerste helft wel wat sterker maar leidde het niet tot flinke kansen. Na rust kreeg ZSC’62 nog twee grote kansen en hoefde doelman Robin Dekker niet eenmaal naar de hoek te duiken. Met de zege blijft ZSC’62 op een keurige vijfde plaats in de derde klasse B staan.
Op deze plaats vindt MZC’11 zich ook terug in de tweede klasse E na een 3-2-nederlaag tegen Oostkapelle/Domburg. ,,MZC’11 heeft goed gespeeld”, oordeelde haar trainer Adriaan van Nieuwenhuijse. ,,We hebben alles geprobeerd, maar het was net niet goed genoeg.” Door de nederlaag van de Zierikzeeënaars en het verrassende verlies van koploper VVGZ tegen SSV’65 schuift de topzeven nog verder in elkaar. Tussen de nummer één en zeven is slechts een marge van drie punten.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Oostkapelle/Domburg-MZC’11 3-2 (2-1 en 3-2 Luuk van Vossen)
Bruse Boys-Arendskerke afg. (corona)

Derde klasse B:
ZSC’62-Krabbendijke (1-0 Robin Provoost)
Prinsenland-Duiveland 3-0

Vierde klasse B:
FC De Westhoek’20-SC Stavenisse 4-0 (1-0 Dylan Adelaar, 2-0 Delano Westerink, 3-0 Dylan Adelaar, 4-0 Patrick Verboom)
WIK’57-Hansweertse Boys 3-0 (1-0 en 2-0 Colin van Wanrooij, 3-0 Remco Theunisse)
SKNWK-SPS 3-0 (1-0 Stefan Vermeer, 2-0 Remco van den Berge, 3-0 Robbert Padmos)