ZSC’62 en Duiveland op onalledaagse noteringen

Actueel SD|Sport

Na de derby Duiveland-ZSC’62 (1-2) vinden de twee ploegen zich terug op een plaats op de ranglijst waar je ze niet meteen zou verwachten.

Beide trainers wilden daar wel iets over kwijt. Thomas Mangelaars (ZSC’62) na de elfde competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022: ,,We hebben de meeste punten ooit na deze speelronde”. Rohan de Geus na het tiende duel van de Oosterlanders: ,,Het worden pittige wedstrijden hier”. Die plaatsen op de ranglijst - ZSC’62 vijfde en Duiveland twaalfde, hebben de afgelopen seizoen zelden voor de clubs gestaan. Het kan zomaar zijn dat daar volgend weekeinde geen verandering in komt want Duiveland ontmoet de nummer drie (Prinsenland) en ZSC’62 treft Krabbendijke, dat een plek achter Duiveland staat.
Mangelaars sloeg wel een zucht van verlichting na de derby die eigenlijk een uur lang niet bepaald onderhoudend was en in het laatste halfuur enigszins ontbrandde en soms wat - op en langs het veld - een tikkeltje onvriendelijk werd. ,,Uiteindelijk mag je blij zijn dat je met 1-2 wint. We hadden het eerder af moet maken.” Inderdaad, dan was ZSC’62 een lastige tweede helft bespaard gebleven en had ze geen last van de thuisploeg gehad. ,,Ik snap zijn blijdschap”, reageerde De Geus. ,,Wanneer we zo beginnen als we de tweede helft spelen, maak je al meer kans. Zij begonnen feller dan wij. Bij hen leeft het meer dan bij ons.”
Bovendien werkte het veld ook al niet mee. ,,Als je daar naar kijkt, krijg je al snel het heen en weer schieten van de bal. Dat maakt het er niet mooier op”, meldde Mangelaars. De Geus: ,,Het veld is verschrikkelijk”.
Toegegeven, waaraan of aan wie het ook lag, het was maar een matige vertoning zaterdag op het Oostersportpark. Een misser van Robin Provoost, die van zeven meter voor de goal een vrije schietkans kreeg, was daar op dat moment symbolisch voor. Drie kopballen van de Scharendijkenaren troffen daarna om verschillende redenen geen doel. Toen Duiveland in de 35e minuut aan het prutsen rondom het eigen strafschopgebied kwam de bal pardoes voor ZSC’62-spits Berné Akkermans, die overigens in de tweede helft ontsnapte aan een tweede gele kaart. Met een keurige boogbal vanaf achttien meter verschalkte hij de iets te ver voor zijn goal staande Duiveland-doelman Simon de Bruine: 1-0. Nog voor rust verdubbelde Akkermans, vorige week tegen Kogelvangers ook al matchwinnaar, de marge naar twee via een goed ingeschoten penalty die veroorzaakt was door een handsbal van Duiveland-verdediger Thijs Rentier.
Na de pauze kwam ZSC’62 maar lastig onder de druk van Duiveland vandaan, maar tot uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg evenmin. Het had zelfs de hulp van ZSC’62-keeper Robin Dekker nodig om de 2-1 te maken. Stefan de Bruine schoot van afstand, de bal stuiterde wat raar op vanwege het veld en Dekker zag er ook niet helemaal lekker uit. Zijn boze reactie bij de tegengoal verried wel iets van schuld. Dekker zag er wel goed uit bij een schot van Bas Boogert die alleraardigst inviel en weinig dingen verkeerd deed. In blessuretijd mocht Robbert de Bruine nog een corner nemen maar die belandde in het zijnet, weer symbolisch voor het niveau van de wedstrijd.
,,Ik ben blij met de punten”, sprak Mangelaars, ,,en blij dat het voorbij is.” De Geus: ,,Dit is een dure nederlaag. Dit zijn ploegen waarvan je punten moet pakken.”