Een heerlijke 4-5 maar niet voor Bruse Boys

Actueel SD|Sport

Voor neutrale toeschouwers kon de hervatting van het seizoen 2021/2022 niet beter beginnen op sportpark Volharding.

Het ‘stormde’ er zaterdag flink met negen treffers, ballen op de lat, grote missers en een heerlijk scoreverloop. En een dito uitslag voor het laaggeklasseerde Axel, maar niet voor Bruse Boys dat in blessuretijd toch nog, waar een punt voor beiden terecht zou zijn geweest, aan het kortste eind trok.
Voor wie het nog niet tussen de regels door had gelezen, Bruse Boys verloor zaterdag in haar tiende competitiewedstrijd met 4-5.
Het was bijna drie maanden geleden dat de ploeg van trainer Michel Maaskant in actie kwam. Eind november 2021 werd het 1-2 bij SSV’65. Die winnende lijn wilde Bruse Boys graag en juist tegen Axel voortzetten. Speler Marc Bij de Vaate: ,,We wilden het gat groot houden en naar boven kunnen kijken”. Daar zag het al heel snel goed naar uit. Binnen een minuut zette Rick Jonker Bruse Boys op 1-0. Een droomstart, zeggen ze dan. Het winnen van Axel zou uiteindelijk bij een droom blijven.
Na de openingsgoal ontspon zich een knotsgekke wedstrijd waarbij Axel de dode spelmomenten zeer goede benutte en Bruse Boys, althans zaterdag, geen rust en kalmte in haar spel kon krijgen. Uit een corner kopte Axel de 1-1 binnen en ook voor rust viel de 1-2 via een rebound van een vrije trap. Het spel van Bruse Boys oogde in deze fase rommelig en slordig. Een goed uitgevoerde counter kwam het gemoed van de thuisploeg net na de pauze niet ten goede. Maaskant sloeg zijn handen voor zijn gezicht bij de 1-3. Alle in de kleedkamer gemaakte afspraken konden de prullenbak in.
Toch rechtte Bruse Boys haar rug en scoorde tussen de 52e en 66e minuut driemaal. Eerst benutte Bij de Vaate een strafschop met links en vier minuten later deponeerde hij de bal met rechts keurig in de rechterhoek van ongeveer zestien meter. Rob den Engelsman zorgde met een geplaatst schot in de linkerhoek ineens voor een opperbeste stemming op sportpark Volharding. Lang kon Bruse Boys niet van de voorsprong genieten. In de 72e minuut volgden twee vrije trappen voor Axel. Bij de eerste was ze al dichtbij de gelijkmaker, maar via via na de tweede werd het alsnog 4-4. ,,We geven teveel weg”, sprak Bij de Vaate na afloop. ,,Hoeveel spelhervattingen heeft Axel wel niet gehad? De organisatie stond blijkbaar vandaag niet. Dat is niet de reden dat we verloren hebben. We speelden te onrustig en te slordig.”
Kort hierop mikte Den Engelsman op de lat waarna de wedstrijd op 4-4 leek af te stevenen. Totdat er in blessuretijd een strafschop werd toegekend aan Axel wegens vasthouden van een speler. Bij Bruse Boys protesteerde niemand; de penalty werd onberispelijk ingeschoten. Bij de Vaate: ,,Dit is heel zuur”.