Afbeelding

FC De Westhoek bezorgt koploper eerste verliespunten

Actueel SD|Sport

FC De Westhoek’20-Kruiningen heette een topper in de vierde klasse B te zijn. Het was echter meer tobber waarin er lang, heel lang, weinig tot niets gebeurde maar waar het venijn wel in de staart zat.

Een topper, die overigens in 1-1 eindigde, omdat Kruiningen de lijstaanvoerder was en is en FC De Westhoek’20 de nummer drie op de stand. Het gelijkspel op sportpark van Zuijen veranderde daar eveneens niets aan. Het was niet aan te zien - en dat kun je op twee manieren opvatten - dat Kruiningen tot zaterdag nog geen punt had laten liggen in haar zeven wedstrijden. FC De Westhoek’20-aanvoerder Kevin Veerhoek: ,,Voor een koploper die alles had gewonnen, vond ik ze tegenvallen. Ik vond ze afwachtend, beetje bang voor onze aanval misschien. Ik had echt het gevoel dat ze voor een punt kwamen”. Lachend: ,,Dat is ze ook gelukt”.
De wedstrijd had overigens ook alles in zich om in een gelijkspel te eindigen. De thuisploeg had het middenveld goed onder controle en de verdediging wist aanvallen cq. counters van de Kruiningen al even goed te neutraliseren. De aanvoer naar de aanvallers van FC De Westhoek’20 strandde vaak in de laatste fase door voorhoedespelers zelf of in de solide defensie van de ploeg uit de gemeente Reimerswaal. Het hoeft verder weinig uitleg dat de beide doelmannen het deze middag niet bepaald warm kregen. Dat gold eigenlijk ook voor het spel op de mat die er in Burgh-Haamstede wel eens beter heeft bij gelegen.
In de tweede helft kregen de keepers het amper minder koud. Pas in de 76e minuut viel er in aanvallends opzicht wat te noteren, maar een mooie, bijna goed gemikte krul van een Kruininger verdween voor FC De Westhoek-goalie Bas Kooman aan de goede kant van de paal. Drie minuten later werd er, ogenschijnlijk uit het niets omdat de wedstrijd op een gelijkspel afkoerste, toch gescoord door de koploper: 0-1.
Zo leek Kruiningen er als een dief in de nacht met drie punten vandoor te gaan, maar weer drie minuten verder klopte de aanvoer en de laatste fase bij de thuisploeg wel. Martijn Sluijter passte netjes naar Niels Boone die van zestien meter keurig afrondde in de linkerhoek: 1-1. Gezien de verhoudingen binnen het veld kon Veerhoek wel leven met een punt. ,,Toch had ik een gevoel dat er meer in zat. Ik vond Kruiningen angstig.” De opmerking van de aanvoerder sneed wel hout. Dezelfde Boone kreeg een lastige rebound na een keiharde vrije trap van Delano Westerink op het Kruininger doel. Met iets mee finesse had Boone zomaar matchwinnaar kunnen worden. ,,Die laatste kans van Niels had er in gekund”, aldus Veerhoek, die Kruiningen desalniettemin de grote favoriet blijft vinden.
Bovenal is Veerhoek blij weer te kunnen voetballen. ,,Iedereen is nog geen honderd procent, maar we kunnen we weer gaan leven. Iedereen is er klaar mee”, doelde hij op corona. ,,Ik denk ook dat we niet meer stoppen en tot het einde van de competitie gewoon doorgaan.”