Afbeelding

In 2022 weer geen wielerronde van Zierikzee

Actueel SD|Sport

Er komt in 2022 weer geen wielerronde van Zierikzee.

Dit heeft de organisator, Stichting Wielersport Zierikzee, bekendgemaakt. Waar in 2020 en 2021 corona de boosdoener was, zijn er nu een paar oorzaken voor het niet doorgaan van één van de populairste amateurcriteriums in Zeeland. Zo kwam Stichting Havendagen Zierikzee met een verzoek bij het bestuur van Stichting Wielersport Zierikzee (SWZ) om eens naar een andere datum voor de wielerronde uit te kijken. Na een jarenlange, goede samenwerking wil de organisatie van de Havendagen de Nieuwe Haven van donderdag tot en met zaterdag helemaal vrij hebben. Zo zijn er plannen om bij de komende editie in augustus foodtrucks en kleine podia neer te zetten. Dan is het niet praktisch daar ‘tussenin’ wielrenners door te laten rijden. Jaap Schot, voorzitter van de Havendagen: ,,We willen de haven heel rustig houden”.
Een en ander en in goed overleg is pas in november 2021 gaan spelen en toen was het voor de ronde van Zierikzee al te laat zich aan te melden voor de wedstrijdkalender van 2022. ,,Het paste niet meer”, zegt SWZ-bestuurslid Jan-Willem de Oude. Hij vindt het wel ‘heel jammer’ dat de ronde weer niet doorgaat.
Derhalve is besloten de ronde van Zierikzee uit te stellen naar mei 2023 waarbij het deel uitmaakt van een wielerweekend. Hierin hebben de Giro di Schouwen-Duiveland en de ronde van Zierikzee plaats. Meer bijzonderheden over de twee evenementen en het loskoppelen van de Havendagen vrijdag in de papieren editie van WereldRegio.

Meer nieuws