Afbeelding
Foto: Peter Godrie

Van Breda niet eens ontevreden over spel Forza-mannen

Actueel SD|Sport

Bijna twee maanden stilgelegen, een training met zes man afgewerkt, drie afwezigen, een geflatteerde 0-4-nederlaag en toch een tevreden gevoel overhouden.

Het is misschien een beetje kort door de bocht, maar daar kwam het (feitelijk) wel op neer nadat Forza/Intermezzo zaterdagavond in sportzaal de Vanger met 25-27 18-25 28-30 en 13-25 had verloren van Apollo. Forza-coach Tonie van Breda: ,,Ik heb gezien dat we nog steeds goed kunnen volleyballen. Set één en drie waren goed volleybal. Jammer dat het net niet de goede kant uitviel”. Met name in het derde bedrijf waren de kansen op setwinst er zeker. En, zo voegde Van Breda er aan toe, na zo’n lange tijd niet te hebben gevolleybald: ,,Het viel niet eens op”.
Niettemin moest de coach van Forza/Intermezzo, nummer elf van de promotieklasse A, flink improviseren tegen Apollo, de nummer tien van de ranglijst. Drie spelers, waaronder de twee spelverdelers, ontbraken derhalve en dus moest Giulio van Lint die rol overnemen. ,,Giulio is normaal passer-loper”, legde Van Breda uit. ,,Hij moest ook even de jongens zien te vinden en deed dat goed.”
Naast Van Lint startten de volleybalmannen van Forza met Jan Flier, Peter Blahut, Willem van Gilst, Justin van de Bos en Roël Robijn. Over de hele wedstrijd was Apollo zo nu en dan net wat beter en speelde dat team net wat gewiekster. Zo ook bij 19-19 toen Apollo ‘versnelde’ naar 19-22. Twee goede punten van Willem van Gilst, zaterdagavond aanvallend aardig op dreef, een een score van Rabijn brachten de spanning weer terug in de eerste set. Bij 25-25 maakte Apollo het alsnog af met een smash en een slim balletje tussen vier spelers van de thuisploeg.
Tot halverwege het tweede bedrijf ging het redelijk gelijk op maar vanaf 14-15 sloeg Apollo een bruggetje met de thuisploeg dat niet meer te overbruggen was. De derde set had alles in zich wat volleybal tot een vermakelijk, kijkwaardig spelletje maakte: leuke rally’s, goede punten, missertjes, de ene ploeg op voorsprong, dan de andere weer, gelijke stand. Kortom, spanning genoeg. Beide kregen drie setpunten waarvan Apollo de derde benutte omdat Yuri van der Sluis met een pass de mist inging. Het was een voor Forza/Intermezzo zuur einde van het derde bedrijf dat ze op basis van karakter zeker had verdiend.
Dit ene missertje was verre van bepalend voor het eindresultaat van de eerste wedstrijd van de herstart van de volleybalcompetitie voor Forza/Intermezzo. ,,Blokkerend en verdedigend waren wij vandaag minder dan Apollo”, constateerde Van Breda. ,,Maar uit waren wij tegen deze ploeg nog slechter.”
De Rotterdamse coach vermoed dat de hoge besmettingen nog twee weken aanhouden en dat er daarna weer ‘volle bak’ gevolleybald kan worden. Dat is hard nodig want er zijn nog grote verschillen op de ranglijst qua aantal gespeelde wedstrijden. Zo speelde WHV tot nu toe vijf partijen en Volley Zuid tien; Forza staat na zaterdagavond op zeven. De verwachting is echter dat de competitie volledig uitgespeeld kan worden en dat het dan eind juni is afgerond.


Meer nieuws