Afbeelding
Foto: depos

Rekenkamer komt met oordeel over inkoopbeleid gemeente

Algemeen

Donderdagavond 3 februari presenteert de Rekenkamer Schouwen-Duiveland het rapport ‘Wat mag het kosten?’ Een onderzoek van de Rekenkamer Schouwen-Duiveland naar Inkooptrajecten in de gemeente Schouwen-Duiveland. De bevindingen met de conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek worden dan toegelicht. 

Het onderzoek gaat over inkooptrajecten en beschrijft het hele proces. Van het eerste signaal dat er iets ingekocht moet worden tot aan oplevering en alles wat daarbij komt kijken. Daarmee geeft de Rekenkamer inzicht in de gehanteerde regels, het proces, de interactie tussen raad en college, de resultaten, de financiële gevolgen en oorzaken van eventuele overschrijdingen. Dit heeft de Rekenkamer aan de hand van vier casussen uitgewerkt, namelijk de Restauratie Zuidwellebrug Zierikzee, Onderhoud buitenruimte, Restauratie Blauwe Bolwerk Zierikzee en Herinrichting Dreef Bruinisse. De Rekenkamer biedt de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland handvatten om zijn kaderstellende en controlerende taak beter te kunnen uitoefenen. Daarnaast wil de Rekenkamer de inwoners van Schouwen-Duiveland informeren over de uitkomsten van het gemeentelijk beleid. Tenslotte biedt de Rekenkamer het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie handvatten om beleid en uitvoering te verbeteren. De Rekenkamer bestaat uit drie externe en onafhankelijke leden en kan daardoor objectief en onafhankelijk onderzoek uitvoeren.

U kunt zich via raadsbijeenkomst@schouwen-duiveland.nl aanmelden om de presentatie digitaal bij te wonen op 3 februari om 19.30 uur. Door deel te nemen is het mogelijk om tijdens de digitale bijeenkomst vragen te stellen. U kunt er ook voor kiezen om de livestream te volgen via https://schouwenduiveland.raadsinformatie.nl/live. Het is dan niet mogelijk om vragen te stellen. Kunt u niet aanwezig zijn, maar heeft u wel interesse in het rapport? Het rapport staat 4 februari ook op www.schouwen-duiveland.nl.

Meer nieuws