Logo wereldregio.nl
Foto:

Celstraf voor in bezit hebben Uzi

De rechtbank heeft een 47-jarige man uit Zierikzee voor het bezit van een UZI veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De man toonde 26 september vorig jaar de pistoolmitrailleur aan een vriend. Die schrok er zodanig van dat hij de politie belde. Niet veel later werd R. ingerekend. 

De Zierikzeeënaar zei tijdens de behandeling van zijn zaak het stoer te vinden om de UZI te hebben. Hij zag het wapen meer als een hebbedingetje en wilde het een keer uitproberen, maar vertelde er voor de rest geen kwade bedoelingen mee te hebben. 

De rechtbank wees op het gevaar en de onveiligheid om een dergelijk wapen voorhanden te hebben. De man had de UZI met munitie in Rotterdam gekocht. Hij vertelde het wapen in een bunker in Burgh-Haamstede te hebben verstopt. 

De rechtbank memoreerde dat de Zierikzeeënaar er een niet alledaagse levensstijl op nahield. Zo heeft hij geen woning. Hij voelt zich in zijn element in de natuur, zodat hij op zijn manier kan genieten van zijn vrijheid. Wat voor hem het belangrijkste is. 

Aan het voorwaardelijk deel van de straf is reclasseringstoezicht, met bijzondere voorwaarden, gekoppeld. De man is bereid mee te werken aan de voorwaarden.