Logo wereldregio.nl
<p>Cees Bolijn (rechts) van JMC en Jeroen van Heerspink van Zichtbaar beklinken hun samenwerking.</p>

Cees Bolijn (rechts) van JMC en Jeroen van Heerspink van Zichtbaar beklinken hun samenwerking.

(Foto: )

Samenwerking JMC en Zichtbaar

Het Bruse JMC en Zichtbaar uit Vlissingen zijn per 1 januari 2022 een samenwerking aangegaan. ,,We vullen elkaar heel goed aan en hebben dezelfde ideeën voor de toekomst”, zegt Cees Bolijn van JMC.

Net als JMC is Zichtbaar, met Jeroen van Heerspink als eigenaar, een signbedrijf. Zichtbaar telt twee locaties: in Vlissingen en Halsteren. In de toekomst komen er wellicht meerdere locaties bij omdat, zo stelt Cees Bolijn, ze dichtbij de klanten willen zitten. Samen hebben ze ongeveer dertig mensen in dienst en hiermee behoren ze tot de grotere signbedrijven van Nederland. De samenwerking komt JMC goed uit omdat het bedrijf in Bruinisse niet veel monteurs meer in huis had en die heeft Zichtbaar juist wel. Zodoende kan JMC zich weer meer op het eindproduct richten. Hierbij moet je denken aan autobelettering, gevelreclames, behang, beplakken van interieur, spandoeken, vlaggen, beursstands, showrooms, klapborden en etalage-inrichting. Hoe een en ander tussen JMC en Zichtbaar zich ontwikkelt, kunnen ze nog niet zeggen. Ze zijn wel gestart met een orderadministratie. ,,We kunnen nu weer grotere volumes draaien, efficiënter produceren en hebben meer inkoopkracht”, aldus Cees Bolijn.

Naast samenwerking willen de twee bedrijven ook duurzamer produceren. Door met een bepaald monteersysteem, een dunnere plaat en milieuvriendelijke stickers te werken, is duurzaam produceren goed mogelijk. Zo kunnen stickers worden omgewisseld en borden of panelen hergebruikt worden. In dit kader worden ook spandoeken ‘vermalen’. Hierbij worden spandoeken in elkaar geperst en daar wordt weer plaatmateriaal van gemaakt waarop geprint kan worden. Cees Bolijn: ,,Zo belasten we het milieu minder maar de prijs blijft hetzelfde”.