Logo wereldregio.nl
Foto:

Laatste fase nieuwbouw Oosterland

 In de derde week van januari slaat Aannemingsbedrijf Fraanje B.V. de eerste paal van de tweede (en laatste) fase aan de Burgemeester van der Havestraat in Oosterland. Er worden in deze fase negen levensloopbestendige huurwoningen door Zeeuwland gerealiseerd. In de eerste fase waren al veertien Nul-op-de-Meter huurwoningen gerealiseerd. 

Alle woningen in dit project hebben een compleet woonprogramma op de begane grond met woonkamer, keuken, douche/toilet en slaapkamer. Op de verdieping bevindt zich de tweede slaapkamer. Dit is natuurlijk ook te gebruiken als kantoor of extra bergruimte. 

Zeeuwland laat de woningen bouwen volgens het Nul-op-de-Meter-principe. De goede luchtdichting, isolatie, driedubbelglas en zonnepanelen zorgen ervoor dat de woningen zeer energiezuinig zijn. 

De woningcorporatie heeft als doelstelling ‘betaalbaar en duurzaam wonen’. De bouw van deze woningen voldoen daar zeker aan. Door de goede isolatie en diverse installaties blijven de maandelijkse energiekosten betaalbaar. Ook zijn deze woningen gasloos. Wel zo fijn met de stijgende energiekosten.. Zeeuwland heeft al nieuwe huurders gevonden voor deze woningen. Er komen drie huurders terug naar de nieuwbouw. Zij moesten hun oude woning verlaten om deze nieuwbouwwoningen te kunnen realiseren. 

De verwachting is dat de oplevering van de woningen plaatsvindt rond de zomer 2022.