Logo wereldregio.nl
Foto:

Afval challenge loopt gesmeerd

Het NME-centrum Schouwen-Duiveland en de gemeente organiseerden deze kerstvakantie de ‘500-uren zwerfafval challenge’. Met één groot doel: in twee weken tijd 500 uren lang zwerfafval opruimen op Schouwen-Duiveland. 

Vandaag, donderdag, komen ze met een tussenstand. Esther Titselaar van het NME-centrum over de tussenstand: ,,Als natuur- en milieueducatie centrum hebben wij voor deze challenge al ontzettend veel grijpers en vuilniszakken uitgedeeld. Tot nu toe hebben ruim 60 deelnemers zich aangemeld en we zitten met z’n allen bijna op 175 opruim-uren! Hier vermeld ik wel bij dat een groot deel van de deelnemers hun uren pas aan het einde van de challenge indient. Er wordt van Bruinisse, tot Renesse, tot de Grevelingendam, tot buiten, naast mijn kantoorstoel opgeruimd door trotse deelnemers. Wie pakt in de laatste paar dagen van de challenge de bossen en de stranden van Schouwen-Duiveland nog mee?” 

Aanmelden kan via de site van het NMESD-centrum: www.nmeschouwenduiveland.nl ook daar kunnen de uren na een mooie paar uur opruimen worden ingediend. Samen proberen ze zo dicht mogelijk bij de 500 uren te komen! De campagne is bedoeld om inwoners en toeristen bewust te maken van de waarde van een schone provincie, zonder zwerfafval. Dat doen de NME-centra met opruimacties, educatie-activiteiten, gastlessen en workshops voor basisscholen en kinderopvang in Zeeland en met het beschikbaar stellen van opruimmaterialen.