Logo wereldregio.nl
<p>Jos Schellaars</p>

Jos Schellaars

(Foto: )

Cultuurstichting tuigt nieuwe organisatie op

Het bestuur van CASD (Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland) heeft een Raad van Advies (RvA) aangesteld, bestaande uit Lex van Geer, oud-huisarts, Jos Schellaars, oud-ambassadeur (foto), Balthasar Roessingh, eigenaar communicatieadviesbureau , Carlo van der Put, docent conservatorium Rotterdam en Jack Asselbergs, oud-burgemeester.

Tevens heeft voorzitter Martin de Jong de wens kenbaar gemaakt om ontheven te worden van zijn drukke bestuurlijke taken, zodat hij zich, samen met zijn commissieleden, volledig kan concentreren op de organisatie van muzikale evenementen. In afwachting van de aanstelling van een opvolger van de De Jong fungeert Schellaars, oud-ambassadeur,  als interim-voorzitter. De kritiek op De Jong was dat hij teveel naar zich toe trok. Dat leidde bij tijd en wijle tot spanningen. 

Momenteel wordt achter de schermen hard gewerkt om de Stichting CASD om te vormen tot een professionele organisatie. In dit verband zal de nieuwe voorzitter zich, samen met de Raad van Advies, inzetten om tot een volledig nieuw bestuur van CASD te komen.