Logo wereldregio.nl
Foto:

Doeswijk strijdt voor veilig kruispunt

Dick Doeswijk uit Zierikzee blijft strijden voor een veilig kruispunt bij het Jannekwekken in zijn woonplaats. Dit keer heeft hij er een ludieke manier voor gevonden: een boekje.

,,Hierbij als kerstcadeau het nieuwe aangepaste voorlees- en kleurboek De Schakel. Met een nieuwe titel. Daarin lukt het de interim-kinderburgemeester Jet Slot zowaar dat er nog voor deze kerst door de gemeente een begin is gemaakt met een herinrichting van één van de ‘probleempjes’ van de vier kruispunten op het Jannewekken. Zij bedankt u daarvoor, mede namens de ambulancechauffeurs en mensen met rolstoelen. Die kunnen nu probleemloos achterin de bustaxi vervoerd worden in de bocht van de Touwbaan naar het Jannewekken”, schrijft hij aan het gemeentebestuur.

En verder: ,,Dit resultaat geeft de burger hoop dat ook de andere problemen op de vier kruispunten binnenkort door u zullen worden aangepakt. Ik wens u prettige feestdagen en een probleemloze verkiezing in het nieuwe jaar toe.’’ Doeswijk maakt vaker boekjes, waarin hij met een knipoog naar de werkelijkheid personages opvoert. Uiteraard berust iedere gelijkenis me bestaande personen op toeval. Zo hoort dat.