Logo wereldregio.nl
Foto:

Aanhouding voor diefstal uit boten

Deze week hield de politie een inwoner van Serooskerke (gemeente Schouwen-Duiveland) aan op verdenking van heling of meerdere diefstallen uit boten. Vanaf september van dit jaar zag de politie een stijging in het aantal aangiftes van diefstallen uit (zeil)boten. Het ging dan met name over inbraken in boten in jachthavens op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Er werden goederen weggenomen als: navigatie-apparatuur, lieren en snelheidsmeters, maar ook zeiloveralls en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. In totaal werd er tot nu toe achttien keer aangifte gedaan. De politie stelde een onderzoek in. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar de Serooskerkenaar. Onderzocht wordt wat het aandeel van de Serooskerkenaar is.

Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte, onder leiding van de rechter-commissaris, hebben agenten meer dan 100 goederen in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie roept booteigenaren op om ook buiten het vaarseizoen af en toe eens een kijkje bij hun vaartuig te nemen om te controleren of alles nog is zoals zij de boot hebben achtergelaten. Wanneer u er dan achter komt dat er goederen weg zijn, dan kunt u hiervan aangifte doen bij de politie. Voor het doen van aangifte zijn verschillende mogelijkheden. Kijk hiervoor op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.

Wanneer u aangifte doet, houd dan merk, type- en serienummers en/of andere opvallende kenmerken bij de hand. Op die manier kan de politie goed controleren of de aangetroffen goederen bij de juiste eigenaar terechtkomen. Eigenaren van aangetroffen goederen die al eerder aangifte hebben gedaan worden door de politie benaderd.