Afbeelding

FreshBlock voor een frisse rolemmer

Algemeen

Zeven studenten van HZ University of Applied Sciences in Vlissingen, waaronder de 21-jarige Femke Caspers, sinds kort wonend in Zierikzee, zijn een nieuw bedrijf gestart. Het heet FreshBin en het zet zich actief in tegen stank en ongedierte in en rondom rolcontainers. 

De studenten hebben in de beginfase onderzoek gedaan naar problemen die in het dagelijks leven voorkomen. Hieruit bleek dat veel huishoudens regelmatig ongedierte en stank ervaren in en rondom hun rolcontainer. ,,Veel huishoudens ervaren stank en hebben last van insecten”, zegt Femke Caspers. ,,Het is een probleem dat we zelf herkennen.” 

FreshBin heeft daarvoor de oplossing bedacht: de FreshHolder en het FreshBlock. De FreshHolder is een houder gemaakt van roestvrijstaal die over de rand van de rolcontainer bevestigd wordt. De houder wordt geproduceerd bij Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk. In de houder komt het FreshBlock te zitten, dit is een geurblok met lavendelgeur om ongedierte en stank op afstand te houden. Het is eigenlijk best te vergelijken met een wc-verfrisser

Het studententeam kent elkaar nog maar drie maanden, heeft al veel tijd doorgebracht met elkaar en er zijn al grote plannen ontstaan. Zo willen ze het product in zoveel mogelijk woonwijken en dorpen in verschillende gemeentes introduceren. Het doel is om maandelijks driehonderd blocks te verkopen.

Door het uitgeven van aandelen is er een startkapitaal ontstaan waarmee de eerste inkopen gedaan konden worden. Eind november is de verkoop dan ook van start gegaan. De studentenonderneming is gestart met een verkoopvoorraad van driehonderd stuks. In samenwerking met Hanse Staalbouw kan een nieuwe serie snel gemaakt worden.

Meer nieuws