De Zeepeduinen
De Zeepeduinen

‘Amsterdamse’ wintertentoonstelling

Algemeen

De Bewaerschole in Burgh-Haamstede opent van 10 tot en met 26 december de deuren voor de wintertentoonstelling ‘Amsterdam–Schouwen-Duiveland’ van beeldend kunstenaar Marie-José Robben.

De Bewaerschole is in die periode open op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen (met uitzondering van Eerste Kerstdag) van 14.00 tot 17.00 uur.
De in Brabant als molenaarsdochter geboren en aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst opgeleide kunstenaar toont in de Bewaerschole onder de noemer ‘Amsterdam–Schouwen-Duiveland’ een aantal grote en kleinere schilderijen. De titel van de tentoonstelling verwijst naar haar verhuizing van Amsterdam naar Schouwen-Duiveland. Ruim een jaar geleden heeft zij met haar man Rob Hoogendijk een karakteristiek pand ‘De Heerlijkheid’ (atelier/galerie/woonruimte) betrokken in Ellemeet. Haar galerie/atelier is open ’als zij er zijn’ en op afspraak (06-52303894).
Het werk van Marie-José Robben kenmerkt zich door een intens kleurgebruik en gelaagde verfstructuren. In de getoonde, zorgvuldig opgebouwde composities zijn bepaalde aspecten (een kenmerk, een sfeer, een plek) van de hoofdstad of van het eiland aanwezig. De schilderijen contrasteren, komen overeen, dagen elkaar uit, maar getuigen bovenal van een grote scheppingskracht en zeggingskracht.

Meer nieuws