Logo wereldregio.nl
<p>Gerti Bin</p>

Gerti Bin

(Foto: )

Zierikzeese kerstpakketten voor asielzoekers in Goes

De Zierikzeese Gertie Bin heeft een actie voor de asielzoekers in de Goese Zeelandhallen opgezet. De actie heeft als doel driehonderdtwintig goed gevulde kerstpakketten een paar dagen voor Kerstmis te overhandigen aan de asielzoekers (alleen mannen) in de noodopvang.

Vrijwilligerswerk. Het zat al wat langer in het hoofd van de 38-jarige Gertie Bin. Hoewel ze vijf jaar geleden al eens een kerstdiner in de Driehoek voor eenzame ouderen op touw zette, kwam het er deze keer maar niet van. Totdat ze onlangs een mail kreeg waarin werd gevraagd om vrijwilligers voor de noodopvang in Goes. 

Ze meldde zich aan voor een vrijwilligersavond waar ze meer vrijwilligers aantrof dan verwacht. Tijdens deze bijeenkomst werd ze verteld wat de mogelijkheden zijn zoals sporten met de asielzoekers, Nederlandse les geven, een stukje wandelen. ,,Het hoeft allemaal niet op een professionele manier als ze maar bezig zijn”, legt Gertie Bin uit. Duidelijk werd ook dat je ze niets één op één mag geven, bijvoorbeeld een cadeautje. 

,,Dat is niet fair tegenover de anderen.” Terug naar huis kwam Gertie Bin op het idee kerstpakketten samen te stellen. Met een goed netwerk en fijne vrienden om haar heen, moet het goed komen. ,,Ik heb meteen een e-mail gestuurd met de vraag of het mag. Het mag dus. Wat houdt me dan tegen?”

Voor de kerstpakkettenactie heeft Gertie Bin tienduizend euro nodig. Dat wil ze voor het merendeel ophalen via twee manieren: een doneeractie (zie link onderaan) en het inschakelen van scholen. De scholen krijgen een lijstje met wat er in de kerstpakketten komt en kunnen die zelf gaan vullen. Hoe meer de scholen kunnen vullen, hoe minder euro’s er gedoneerd te hoeven worden.

De kerstpakketten bestaan uit de volgende (gebruiks)artikelen en etenswaren: sokken, drinkflessen, een flesje cola, een pak koekjes, snoep, chips, nootjes, chocolade, een notitieboekje met pennen, douchegel, deodorant, een klein spelletje en een onderbroek. De sokken, waterflessen en de dozen om alles in te pakken, zijn er al. 

Gertie Bin is erg enthousiast over de actie. ,,Ik hoop dat het gaat werken en dat we er iets moois van kunnen maken. Zo hebben de asielzoekers het idee dat er naar ze omgekeken wordt.”

www.doneeractie.nl/actie/58103