Hard werkend Forza kan koploper geen pijn doen

Actueel SD|Sport

In de voorlopig (?) laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021 hebben de volleybalsters van Forza hun meerdere moeten erkennen in VC WIK Groot Ammers 2 dat na het duel in Bruinisse koploper van de promotieklasse A is geworden.

Dat de tegenstander van Forza na zaterdag 27 november de leiding heeft genomen, wekt eigenlijk geen verbazing: VC WIK Groot Ammers 2 won alles tot nu toe en heeft na de jongste winst 38 punten uit negen partijen. Forza moet het na de 0-4-nederlaag (20-25 20-25 22-25 20-25) doen met de helft van dat aantal punten na acht duels. Een zesde plaats op de ranglijst is nu haar deel maar vanwege de afgelastingen van wedstrijden vanwege corona is de stand van de promotieklasse A hier en daar vertekend. Over de eerste plaats van VC WIK Groot Ammers 2 is vooralsnog geen twijfel, de vraag is echter hoe en wanneer de volleybalcompetitie verder gaat. Nationale sportbonden laten dit de komende dagen weten.
De volleybalsters van Forza werkten zaterdag hard in sportzaal De Vanger, waar vijf mensen op de tribune zaten, maar het team van coach Alex Luyks had niet altijd een antwoord op de goede servicedruk en de aanvallen van de tegenstander. In de eerste twee bedrijven was het gat steeds vier à vijf punten. Toen Forza tijdens de tweede set naar de zin van de coach van de opponent kwam, brak hij in met een time-out bij 20-23. Forza kwam namelijk van 16-23. De time-out brak het ritme van de thuisploeg waarna de set wederom in 20-25 eindigde.
VC WIK Groot Ammers 2 leek in het derde bedrijf snel zaken te gaan doen met een rappe 2-10-voorsprong. Forza liet het er niet bij zitten en knokte zich goed terug tot 8-10 en 9-11, ook al omdat VC WIK Groot Ammers 2 er even te makkelijk over dacht. Hierna stelde ze weer orde op zaken en had weer het ‘welbekende’ gaatje van vier punten. Toch werd het na een foute service van VC WIK Groot Ammers 2 best wel spannend met 22-23 op het scorebord. Zo dicht was Forza deze middag nog niet bij de tegenstander geweest. Dichterbij kwam Forza ook niet, ook omdat er op 22-24 een stopfout werd gemaakt op weer een goede opslag van VC WIK Groot Ammers 2.