Logo wereldregio.nl
<p>Nelleke Launspach en Luit Ezinga met een geprepareerde Oosterscheldekreeft van een kunstenaar uit Zierikzee</p>

Nelleke Launspach en Luit Ezinga met een geprepareerde Oosterscheldekreeft van een kunstenaar uit Zierikzee

(Foto: )

Ezinga stopt met voorzitterschap Oosterscheldekreeft

Luit Ezinga uit Schuddebeurs draagt per 1 december het voorzitterschap van de Stichting Oosterscheldekreeft over aan Nelleke Launspach, o.a. uitgever van het glossy Zeelandmagazine. Ze schrijft culinaire artikelen en heeft een aantal kookboeken op haar naam staan. Bovendien houdt ze van Oosterscheldekreeft. De andere bestuursleden zijn Rob Rameau eigenaar van strandrestaurant our Seaside in Renesse en Simon Jongepier, een financiële man de publieke sector van Zeeland.

De Oosterscheldekreeft is een exclusief product uit de Oosterschelde. Oosterscheldekreeft smaakt zachter en verfijnder. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Oosterscheldekreeft een afwijkende DNA- structuur heeft ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld. De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zet zich in om deze Zeeuwse delicatesse onder de aandacht te brengen van een groot en geïnteresseerd publiekHet seizoen van de Oosterscheldekreeft wordt elk jaar feestelijk geopend op de laatste donderdag van maart, in 2022 zal dit zijn op 31 maart. Het is de bedoeling dat dit bijzondere evenement evenals alle andere jaren op Schouwen-Duiveland plaatsvindt.