Afbeelding

Lintje voor Anton Krijnse Locker

Algemeen

Dinsdagmiddag heeft Anton Krijnse Locker uit Renesse een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jack van der Hoek gekregen. 

Al 21 jaar zet deze inwoner van Renesse zich in voor ondernemend Renesse. In die periode bekleedde hij veertien jaar lang de functie van voorzitter van de ondernemersvereniging in zijn woonplaats. Hij wordt geroemd om zijn ervarenheid en om het klaar staan voor de gemeenschap. Met grote betrokkenheid heeft hij een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het Masterplan Renesse en de daadwerkelijke realisatie van dit plan gedurende de afgelopen jaren. Het grote draagvlak dat betrokkene heeft, bij zowel inwoners als ondernemers, droeg er in grote mate toe bij dat Renesse weer een bloeiende badplaats is geworden

In de loop der jaren leverde Anton Krijnse Locker eveneens bijdragen aan onder meer de Oranjevereniging, de Dorpsraad en de brandweer in zijn woonplaats. Met zijn kenmerkende gevoel voor humor weet hij mensen en partijen te verbinden. Anton kan goed luisteren en blijft daarbij vooral nuchter. Mede dankzij Anton heeft Renesse de laatste 10 jaar een enorme upgrade ondergaan, waar zowel inwoners als toeristen van kunnen profiteren. Al deze inspanningen hebben er toe geleid dat Anton Krijnse Locker is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer nieuws