Logo wereldregio.nl
Foto:

Ellemeet verontrust over verdwijnen van bushalte

Het plan van vervoerder Connexion om de lijn 134 weg te halen in Ellemeet is het dorp in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Als dorpsraad investeren we in de leefbaarheid en hier wordt vanaf de tekentafel van bovenaf even besloten de bus weg te halen”, reageert John Elenbaas van de dorpsraad. In een brief aan de provincie, die het openbaar vervoer uitbesteedt, maakt het dorp haar zorgen kenbaar.

Het steekt Elenbaas dat Connexion geen moeite doet om even met de dorpsraad in gesprek te gaan. ,,Dat hoeft niet zo lang te duren, maar wij kennen de situatie hier als geen ander.” Connexion wil Ellemeet schrappen, omdat anders de aansluiting met de bus in Zierikzee (en andere routes) gevaar zou lopen. Ook zouden er minder dan vijf mensen op de bus stappen in het dorp. Dat laatste bestrijdt de dorpsraad. In een eerdere publicatie over dorpen met weinig opstappers werd Ellemeet niet genoemd door de vervoerder. 

Door Ellemeet te schrappen is er volgens de dorpsraad helemaal geen sprake van (tijds)winst. De route is vijfhonderd meter langer dan de oude en de reistijd is vijf seconden langer. De dorpsraad ziet dus geen reden om Ellemeet te schrappen. ,,Het is ook zo vreemd dat wij niet vooraf op de hoogte gebracht worden. Dat maakt dat ik niet zo veel vertrouwen heb in een goede afloop. Maar ja, zonder hoop hoef je niets te doen.”

Vandaar dus de brief naar de provincie met een afschrift naar de gemeente. De gemeente gaat er weliswaar niet over, maar zit wel regelmatig aan tafel bij de provincie. Misschien dat de gemeente haar invloed nog kan aanwenden. Aan de gemeente schrijft de dorpsraad: ,,Hierbij ontvangt u kopieën van de brieven, die wij als dorpsraad Ellemeet hebben gezonden aan Gedeputeerde Staten van Zeeland en aan Provinciale Staten. Wij verzoeken u, om al uw invloed uit te oefenen om het OV voor Ellemeet in stand te houden’’.