Logo wereldregio.nl
Foto: depos

Prijs van tien mille voor duurzaam idee

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat voor een duurzaam en energieneutraal eiland. Om dat te realiseren stimuleert de gemeente ondernemers van Schouwen-Duiveland om aan de slag te gaan. Dit doet de gemeente bijvoorbeeld door vouchers voor duurzaamheidsadviezen uit te geven en door het bieden van lage rente leningen voor het uitvoeren van duurzaamheids-maatregelen. Maar de gemeente doet er nog een schepje bovenop met de duurzaam ondernemen prijs. Met deze prijs stimuleert zij lokale bedrijven om dat stapje extra te zetten op het gebied van duurzaamheid. Het winnende idee ontvangt 10.000 euro voor uitvoering van het plan. 

NME-centrum Schouwen-Duiveland en de coöperatie Energie Werkt Schouwen-Duiveland organiseren in opdracht van de gemeente de Duurzaam Ondernemen Prijs. Tot 8 december kunnen bedrijven hun duurzame idee, concept of werkwijze indienen via de website van ewsd.nl/duurzaamondernemenprijs. Ondernemers kunnen individueel deelnemen aan de wedstrijd maar bij voorkeur ziet de gemeente een collectieve aanvraag. Dit kan bijvoorbeeld om een samenwerking in een bedrijvenpark gaan of met de lokale ondernemersvereniging, een aantal samenwerkende winkeliers, agrariërs of recreatiebedrijven.  De gemeente is op zoek naar ideeën die gericht zijn op één of meerdere van de volgende themagebieden: energiebesparing, duurzame energieopwekking, circulaire economie, biodiversiteit en klimaatadaptatie. 

Na sluiting van het inzendtermijn worden de inzendingen beoordeeld door een jury. Na beraadslaging van deze jury zal op donderdagmiddag 16 december de winnaar bekend gemaakt worden tijdens een online inspiratiebijeenkomst voor bedrijven.