Geduldige bekerzege MZC’11 in ‘s-Heerenhoek

Actueel SD|Sport

MZC’11 heeft zich zaterdag in ‘s-Heerenhoek geplaatst voor de volgende ronde van de knock out-fase van het bekertoernooi van het KNVB-district Zuid I.

Tegen Patrijzen, een zaterdag-derdeklasser, werd het 0-3 door goals van Jesse Kalwij (voor rust) en Ramon Janson (strafschop) en Luuk van Vossen (van richting veranderd schot en geschutter doelman). Voor de bekerzege had MZC’11 wel wat geduld nodig. Patrijzen had een zogenaamde bus ‘geparkeerd’ en daarin was het moeilijk een ingang te vinden.
Voor rust liet de Zierikzeese wat kansjes liggen om de marge op te voeren en na rust loerde de thuisploeg op de counter maar stichtte het nauwelijks gevaar. Een grotere marge kwam er toch nadat Kyle van Tiggelhoven na een goede combinatie in het strafschopgebied pootje gehaakt werd. Janson benutte de pingel koelbloedig en daarmee was de wedstrijd twintig minuten voor het einde beslecht in het voordeel van MZC’11.