Afbeelding
Foto: Andrey Popov

Bijeenkomst lokaal geld

Algemeen

Een lokaal geldsysteem op Schouwen-Duiveland?  Henk van Arkel van Circulair Geld Nederland geeft zaterdag 27 November een toelichting. Het boek erover De Koop Lokaal Booster* wordt gratis ter beschikking gesteld aan alle gemeenteraadsfracties.

Versterking van onze lokale economie staat altijd hoog op de agenda; zo is onze Eilandmarketing weer opgepakt. Anderzijds zuigt de ‘Amazoniserin’g van de economie het leven weg uit de winkelstraat. Reden genoeg om de kansen te benutten die lokaal geld biedt om werk en welvaart óp het eiland te houden. Circulair geld is een lokaal en digitaal betaalcircuit tussen ondernemers en consumenten. Denk aan streekproducten, energie van zon-op-dak, installaties van hybride warmtepompen, eigenlijk alle lokale uitgaven en andersom zelfs gemeentebelastingen. Het MKB krijgt hiermee extra kansen. En het stimuleert de circulaire economie. Het lokale MKB speelt een zeer belangrijke rol in de duurzame transitie. Ook is het MKB cruciaal voor de leefbaarheid. En onmisbaar voor de verduurzaming van productie en consumptie. 

Binnen een lokaal geldcircuit is samenwerking en het elkaar gunnen essentieel. Tussen detailhandel, horeca, vastgoed ondernemers, bewoners en gemeente. Bent u geïnteresseerd meld u aan.  De bijeenkomst is van 13:30 uur tot 16:30 uur. Locatie kerkzaal tegenover het parkeerterrein aan de Zevengetijdenzaal in Zierikzee. Ivm Corana QR-code verplicht.

Aanmelden: schouwenduiveland@groenlinks.nl. Info (ook over het boek) Eric Odinot, 06 51 36 36 56.

Meer nieuws