Bruse Boys heeft net als MZC’11 geen antwoord op VVGZ

Bruse Boys was net als MZC’11 (0-2) niet opgewassen tegen VVGZ: 1-4.

Michel Maaskant, trainer van Bruse Boys, hoefde niet lang na te denken wat hij van de huidige nummer twee van de tweede klasse E vindt. ,,Het is een volwassen en ervaren ploeg die met bepaalde kwaliteiten het verschil maakt.”
Als voetballiefhebber moet Maaskant net als andere toeschouwers op sportpark Volharding genoten hebben van de manier van voetballen. VVGZ zette veel druk op de bal, gebruikte veelvuldig de vleugels, combineerde makkelijk en heeft gewoon goede spelers in huis. Kortom, een team dat in het seizoen 2021/2022 zeer hoge ogen gaat gooien.
Maaskant had zijn team vooraf gewaarschuwd voor de kracht van de ploeg uit Zwijndrecht waarbij de centrale middenvelder een lust voor het oog was. Veel ging via hem en voor alles had hij een oplossing. ,,We kwamen onze afspraken niet na en kregen veel kansen tegen.” En of, want al in de eerst minuut bracht Bruse Boys-goalie Kenneth Boogerd redding waarna hij de rebound tegen de lat zag belanden. In de derde minuut was er nieuwe, grote kans voor VVGZ waarna het in de zesde minuut wel raak was. De scheidsrechter gaf de gasten een strafschop vanwege een forse duw. Maaskant vond de penalty (foto) discutabel maar hij werd feilloos benut. De Bruse coach was zich er ook van bewust dat de eerste twee kansen erin hadden gekund. ,,Dan was het zo 0-6 geworden.” Na de strafschop kreeg VVGZ nog twee enorme kansen. De zesde, grote kans werd pas weer een treffer waarmee VVGZ dezelfde ruststand bereikte als een week eerder tegen koploper MZC’11.
Tien minuten na rust werd de marge drie en was de wedstrijd gespeeld. Bruse Boys probeerde het zeker maar VVGZ is gewoon te goed en gaat dit seizoen veel tegenstanders haar wil opleggen. De thuisploeg daarentegen was aanvallend behoorlijk onmachtig. Nota bene verdediger Aart de Waal trachtte het tweemaal van afstand, voor en na de derde VVGZ-treffer, maar twee keer ging de bal over.
Een kwartier voor tijd werd het 0-4 en redde Domenique van den Berge kort erop de eer. Hiermee was het echt op en staat Bruse Boys tiende in de tweede klasse E. Maaskant: ,,Vorige week hebben we gepiekt en deze week was het wat minder. We laten thuis niet zien wat we kunnen. In deze van het elftal zitten we nu.”