Eerste nederlaag koploper MZC’11, eerste zege ZSC’62

Actueel SD|Sport

,,Het was net niet goed genoeg tegen de beste ploeg die we tot nu toe gehad hebben.” Deze woorden sprak MZC’11-trainer Adriaan van Nieuwenhuijse na de 0-2-nederlaag tegen VVGZ.

Het verlies van zaterdag tegen de ploeg uit Zwijndrecht was het eerste puntenverlies van de Zierikzeese formatie in de tweede klasse E in het seizoen 2021/2022. ,,We hebben in de tweede helft van alles geprobeerd maar hij wilde er niet in.” Door de nederlaag komt VVGZ na zes duels op dertien punten, MZC’11 heeft er nog steeds vijftien na de zege op Bruse Boys van vorige week.
Deze ploeg herstelde zich keurig door een 0-1-overwinning op NSVV dat tot vandaag gedeeld tweede met VVGZ stond. Joost de Witte was matchwinnaar na een dieptepass van Tim von Unen. ,,We hebben veel energie moeten leveren op een zwaar veld en uiteindelijk onze kans benut”, zei Michel Maaskant, de coach van Bruse Boys.
Waar MZC’11 haar eerste nederlaag leed, boekte ZSC’62 een trapje lager de eerste zege van het seizoen. De ploeg van oefenmeester Thomas Mangelaars zette Noad’67 met 6-1 opzij. ,,Het was meer dan verdiend. Het had wel dubbele cijfers kunnen zijn”, aldus Mangelaars, die Robin Provoost driemaal zag scoren.
Zeven goals vielen er ook bij de andere derdeklasser van Schouwen-Duiveland. Duiveland bleef zaterdag echter aan de verkeerde kant van de score in Fijnaart: 4-3. Duiveland-trainer Rohan de Geus: ,,Tot aan de 1-0 was er weinig aan de hand en kregen we een terechte strafschop. Ik had het idee dat we door konden drukken en kwamen we een paar keer voor de goal, alleen strafte De Fendert twee persoonlijke fouten en was het voor rust 3-1.” Volgens De Geus was zijn ploeg op die momenten niet fel genoeg op het middenveld en maakte de tegenstander daar gebruik van. Na rust werd het 4-1. Na de 4-3 van Robbert de Bruine kreeg De Fendert een paar grote kansen om de overwinning veilig te stellen en Duiveland de twee grootste kansen op 4-4: Ronald Zwager in de handen van de keeper en Roy Quik raakte vrij voor de keeper de bal compleet verkeerd.
Vierdeklasser Brouwershaven had een nog doelpuntrijkere wedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys, maar de 4-5-nederlaag was vooral zuur. Na negentien minuten stond Brouwershaven met 0-3 achter op sportpark Onder de Molen en in de 81e minuut scoorde Senna Steenhorst (foto) de 4-3. In de slotfase werd het nog 4-4 en 4-5.

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
NSVV-Bruse Boys 0-1 (0-1 Joost de Witte)
MZC’11-VVGZ 0-2

Derde klasse B:
De Fendert-Duiveland 4-3 (1-1 Dylan van Klinken, 2-4 Wouter de Jonge, 3-4 Robbert de Bruine)
ZSC’62-Noad’67 6-1 (1-0 Mark Provoost, 2-0 en 3-0 Robin Provoost, 4-1 e.d., 5-1 Robin Provoost, 6-1 Dani de Vlieger)

Vierde klasse B:
SKNWK-WIK’57 4-1 (1-0 Stefan Vermeer, 2-0 David van der Broeke, 2-1 Frank den Boer, 3-1 en 4-1 Jarno van Nieuwenhuize)
Brouwershaven-Colijnsplaatse Boys 4-5 (1-3 Martijn Dalebout, 2-3 Cas van der Meer, 3-3 en 4-3 Senna Steenhorst)