WIK’57 mist scherpte, SKNWK heeft scherpschutters

Actueel SD|Sport

De deur van de kleedkamers van de bezoekende ploeg ging keihard dicht na de 4-1-nederlaag van WIK’57 bij SKNWK.

,,Dat had-ie op het veld moeten laten zien”, reageerde WIK’57-trainer Huseyin Dogan ad rem, die ook de hand in eigen boezem stak. ,,Ik kan wel allerlei excuses zoeken, maar op de ene of andere manier is de scherpte wekelijks afwezig. En dat kan aan mij liggen. Dat kan. Misschien raak ik ze niet. We hebben nu drie derby’s gehad, maar we gaan de duels half half in. Bij die gasten zie ik de benen ‘vooruit vliegen’. Dat hebben wij niet maar daardoor verlies wel die wedstrijden. Voor die mannen was het mooie pot. 4-1, dat zegt genoeg.”
Mooi in de zin van een goed resultaat, niet voor de schoonheidsprijs. ,,Het was vandaag heel slecht”, doelde SKNWK-oefenmeester op het spel van beide vierdeklassers van Schouwen-Duiveland. ,,Als je een slechte wedstrijd wint, doe je het ook goed, toch?” Dat was grotendeels te danken aan de twee jonge jongens voorin, David van der Broeke en Jarno van Nieuwenhuize, tegen WIK’57 goed voor respectievelijk een goal en twee treffers. ,,Ik heb twee gevaarlijke spitsen”, benadrukte Van Dijke. ,,Daar doe je in deze klasse bijna niets tegen.”
De eerste, kleine twintig minuten hadden in Nieuwerkerk bijna schriftelijk afgedaan kunnen worden. Er gebeurde weinig tot SKNWK-doelman Daan van der Cingel ploeggenoot Van Nieuwenhuize met een lange trap bereikte. De spits won het duel van een WIK’57-verdediger, soleerde vervolgens nog langs twee Kerkwerfse spelers maar zag zijn schot flink naast gaan. Het bleek wel een waarschuwingsschot want niet veel later wist SKNWK-middenvelder Stefan Vermeer wel raad met een afgeslagen bal. Hard, laag en in de rechterhoek maakte hij 1-0. Vijf minuten voor rust scoorde Van der Broeke na een vlot lopende combinatie met Remco van den Berge 2-0. Vlak voor de tweede Nieuwerkerkse goal was WIK’57 gevaarlijk met een vrije trap en direct erna greep Dominique Prins (rechts op de foto) verdedigend keurig in.
Hoewel er in de tweede helft meer goals vielen, was het niet best wat SKNWK en WIK’57 lieten zien. Even leek de spanning terug in de wedstrijd te komen toen Frank den Boer 2-1 maakte in de 65e minuut. Een minuut later diende zich een grote kans die Van Nieuwenhuize nog onbenut liet maar in de zeventigste minuut was dezelfde spits wel doeltreffend na een dieptepass van Prins: 3-1. Dogan: ,,Individuele fouten bij ons geven wederom de doorslag”.
Tien minuten voor tijd kreeg WIK’57-speler Colin van Wanrooij een enorme kans om het toch weer enigszins spannend te houden, maar faalde hij. Van Dijke: ,,Die had hij moeten maken”. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde en schoot Van Nieuwenhuijze in de negentigste minuut de 4-1 binnen voor de statistieken.
Voor SKNWK was de zege op WIK’57 een eerste aanzet tot wat een winnende serie moet gaan worden. Van Dijke legt uit: ,,Dit is een goede start. We hebben een afspraak gemaakt dat we een reeks van zes willen neerzetten. Er moeten er nog vier komen. We gaan het zien.” Colijnsplaatse Boys, Hansweertse Boys, Stavenisse en SPS zijn al vast gewaarschuwd voor de nummer twee van de vierde klasse.
De nummer twee van onder is WIK’57. Er dreigt na een fletse derby in Nieuwerkerk een kleurloos seizoen in Kerkwerve.