Afbeelding

Foto-expositie QUEER! in gemeentehuis

Algemeen

Hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen? Een aantal Zeeuwen werd deze persoonlijke vraag gesteld. Hoe is het om erachter te komen dat je gay, biseksueel, transgender of bijvoorbeeld non-binair bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: voor mij hoeft het niet meer? De reizende foto-expositie QUEER! is van 1 november tot 3 december te bekijken in het gemeentehuis van  in Zierikzee. 


De foto-expositie QUEER! is een verzameling portretten van onder meer de Zeeuwse Niels, Kris, Stefano, Samuel en Evi. Zij hebben periodes gehad dat het leven geen zin meer leek te hebben en hadden een sterk gevoel dat ze er met niemand over konden praten.        

LHBTI’ers moeten al heel jong omgaan met angst voor afwijzing, uitsluiting of pesten, problemen met familie en bovenal de worsteling om jezelf te accepteren. Dit maakt dat deze groep vijf tot zeven keer vaker dan anderen denkt aan zelfmoord. De mensen die geportretteerd zijn voor QUEER! zijn deze worsteling te boven gekomen en delen hun verhaal.

Burgemeester Van der Hoek opent de expositie op 1 november. “Het is goed om deze bijzondere reizende expositie in het gemeentehuis te mogen ontvangen. Het gemeentehuis is immers het huis van iedereen in onze gemeente, ongeacht wie of wat je bent. De beelden stralen kracht uit en laten zien dat het belangrijk is om te mogen zijn wie je bent. Ik sta dan ook helemaal achter de boodschap van QUEER!: praat erover als je geen uitweg ziet. Je staat er niet alleen voor.” De gemeente is overigens de enige Zeeuwse gemeente zonder regenboogvlag.

Meer nieuws