Afbeelding

FC De Westhoek’20 legt WIK’57 wil op

Actueel SD|Sport

FC De Westhoek’20 heeft een hele makkelijke middag in Kerkwerve gehad. Het werd zaterdag op sportpark De Vospit 1-6.

,,Het was niet geflatteerd”, roemde WIK’57-coach Huseyin Dogan de tegenstander uit Burgh-Haamstede. ,,Dat vond ik ook niet”, beaamde FC De Westhoek’20-collega Henk Schouten. Over het verloop van de eerste helft waren de trainers het net niet helemaal met elkaar eens. Dogan vond WIK’57 gelijkwaardig tot iets beter, Schouten zag twee ploegen in evenwicht. Die balans sloeg na de pauze echter helemaal om in het voordeel van FC De Westhoek’20.
Qua stand hielden de twee ploegen elkaar voor rust nog in evenwicht, al had WIK’57 met wat meer geluk nog wel een doelpunt meer kunnen maken. Tijdens het eerste kwartier waren de Kerkwervenaren net een tikkeltje beter en gevaarlijker. Dit ‘overwicht’ werd beloond door een fraaie treffer van Colin van Wanrooi, die toch wel regelmatig het net vindt. De spits werd weggestuurd in de diepte en schoot knap met links in de verre rechterhoek binnen: 0-1. Twee minuten later was het alweer 1-1 toen ploeggenoot Frank den Boer de bal zomaar voor de voeten van Lennart Padmos legde. Deze speler van FC De Westhoek’20 twijfelde geen moment en schoot de bal in de linkerhoek: 1-1. Na de gelijkmaker waagde WIK’57 nog tweemaal een poging op doel maar verdween de bal net naast de verkeerde kant van de paal. En een bal van Frank den Boer toucheerde zelfs de lat.
In dezelfde hoek als de 1-0 van Van Wanrooij maakte Delano Westerink vlak na rust de 1-2 voor FC De Westhoek’20. De rechterspits deed het ditmaal met rechts. Hierna kreeg wederom de thuisploeg de kans op een treffer maar Nick den Boer schoot te gehaast terwijl er tijd voor goed schot in de maak leek. Hierna was de koek op bij WIK’57. Schouten: ,,We hebben de basis in de eerste helft gelegd. In de tweede helft hebben we ze stuk gespeeld”.
Het ging na de ‘misser’ van Den Boer weg snel met het scoreverloop. In een goed kwartier ging het van 1-2 naar 1-5 door goals van Gijs van Duijvenbode, Dylan Adelaar en Westerink. ,,Waar is de eerste helft gebleven”, vroeg Dogan zich af. ,,In de tweede helft beginnen we heel slap. FC De Westhoek’20 heeft verdiend gewonnen.” Schouten bevestigde dat ook en was blij met de huidige resultaten: negen punten na vier wedstrijden. ,,Je doet gewoon mee.” Dat kan van WIK’57 nog lang niet worden gezegd.