MZC’11 foutloos op weg naar derby

Actueel SD|Sport

In de week voor de derby MZC’11-Bruse Boys heeft de Zierikzeese koploper in de tweede klasse E haar smetteloze status behouden.

In Goes werd SSV’65, de nummer dertien van de ranglijst met 1-3 verslagen. Met dezelfde cijfers verloor Bruse Boys zaterdag tijdens de vierde speeldag in het seizoen 2021/2022 op eigen veld van Arnemuiden. Bruse Boys-trainer Michel Maaskant zag zijn ploeg niet dezelfde arbeid leveren als een week eerder in Oostkapelle. ,,Het was te weinig vandaag”, oordeelde hij. De wedstrijd viel uiteindelijk in het voordeel van Arnemuiden uit nadat Olaf Willemse een rode kaart kreeg, en dus de derby bij MZC’11 mist, en daarna nog de 1-3 viel.
De eilandelijke derdeklasser speelden beiden gelijk en allebei konden met een punt. Daarmee deed Duiveland zich thuis tegen Zwaluwe een beetje tekort. Na de eerste twintig minuten stond het ‘slechts’ 1-0 waar er ook drie in hadden kunnen liggen volgens Duiveland-coach Rohan de Geus. Net voor (twijfelachtige strafschop) en net na rust maakte Zwaluwe 1-1 en 1-2. In blessuretijd schoot Stefan de Bruine een afgeslagen corner binnen. ,,Beide ploegen hebben kansen op meer gehad, dus dan is een gelijkspel terecht.”
Zo stond ZSC’62-oefenmeester Thomas Mangelaars er ook in. ,,Na de 1-1 hebben beide keepers er geweldige ballen uitgehaald. Gelijk aan de wedstrijd in Oosterland werd er ook vlak voor rust gescoord. ,,Na rust kregen we meer kansen”, gaat Mangelaars verder, ,,en verzuimen we de 0-2 te maken.” Opportunistisch spelen van Seolto leidde in de 83e minuut tot de terechte gelijkmaker.
Vierdeklasser Brouwershaven liep zaterdag al na zeven minuten achter de feiten aan tegen Smerdiek. Net na rust maakte de ploeg van coach Danny Sandhovel gelijk en leek de wedstrijd weer onder controle. Acht minuten later stond het weer 2-1 in een wedstrijd waarin Brouwershaven te veel persoonlijke fouten maakte. ,,Dit was veruit onze slechtste wedstrijd. Het was niet eens dat Smerdiek ons wegspeelde.” Poulegenoot SKNWK beleefde een makkelijke middag bij Rillandia: 0-6. Spits Jarno van Nieuwenhuize maakte de helft van de goals. (foto Kees Bin)

UITSLAGEN
ZATERDAGAMATEURS
Tweede klasse E:
Bruse Boys-Arnemuiden 1-3 (1-1 Domenique van den Berge)
SSV’65-MZC’11 1-3 (0-1 Ramon Janson, 1-2 Jesse van der Linden, 1-3 Sander Backx (foto)

Derde klasse B:
Duiveland-Zwaluwe 2-2 (1-0 Ronald Zwager, 2-2 Stefan de Bruine)
ZSC’62-Seolto 1-1 (1-0 Berne Akkermans)

Vierde klasse B:
WIK’57-FC De Westhoek’20 1-6 (1-0 Colin van Wanrooij, 1-1 Lennart Padmos, 1-2 Delano Westerink, 1-3 Gijs van Duijvenbode, 1-4 Dylan Adelaar, 1-5 Delano Westerink, 1-6 Gijs van Duijvenbode)
Rillandia-SKNWK 0-6 (0-1 Jarno van Nieuwenhuijze, 0-2 David van der Broek, 0-3 Jarno van Nieuwenhuijze, 0-4 Tim van der Cingel, 0-5 Remco van den Berge, 0-6 Jarno van Nieuwenhuijze)
Smerdiek-Brouwershaven 5-1 (1-1 Senna Steenhorst)