Afbeelding

Schakers Both en Brouwers vallen op

Actueel SD|Sport

In de tweede ronde van de interne competitie van schaakvereniging Zierikzee sprongen de prestaties van Roberto Both en Teun Brouwers in het oog.

Nieuw lid Beth won ook zijn tweede partij en staat tweede op de ranglijst. Teun Brouwer (links op de foto) wist na zijn overwinning in de eerste ronde nu heel knap Marnix den Boer (rechts) op remise te houden. Deze partij werd in alle rust opgebouwd en Den Boer dacht al aan een leuke mataanval. Daarbij vergat hij dat Brouwer iets met paarden heeft. Na een aftrekschaak kon hij met een paard de dame van Den Boer slaan. In het eindspel maakte Brouwer op zijn beurt een fout en won Den Boer materiaal terug, waarna beiden besloten tot remise.
Beth speelde het London-systeem, een degelijke opening maar in handen van kenners levensgevaarlijk. Frans Nijman antwoordde De Zwarte Leeuw, ook degelijk en in handen van kenners supergevaarlijk. Het werd een grote clash met kansen over en weer. Tenslotte, na tachtig minuten, streek Nijman de vlag.
Mark van Rooten verloor in een rechtstreeks duel zijn koppositie aan Martin Krijger. Zo rond de tiende zet opende hij zijn stelling op een verkeerde plaats wat hem teveel zwaktes bezorgde, en hem een loper kostte. Uiteindelijk gaf hij op.
Na een stroeve opening kreeg Tim Fierens een vrijpion die de stelling van John van Dalsen flink onder druk zette. Fierens offerde er een kwaliteit bij wat hem nog een vrijpion en daarmee de winst opleverde.
Na een gelijkopgaand begin nam Erik de Vrieze een lekker speciaalbiertje, en Laura Melkert hoopte dat hij hierdoor iets van zijn scherpte zou verliezen. Maar met een paar goed springende paarden en sterk gepositioneerde lopers zette hij haar onder druk. Zij wilde hier onderuit komen door een pion op te spelen maar het verzwakte haar stelling juist en De Vrieze trok de winst naar zich toe.

Meer nieuws