MZC’11 speelt Arnemuiden kapot (in zes minuten)

Actueel SD|Sport

MZC’11-Arnemuiden was er niet de wedstrijd naar waarbij je op het puntje van je stoel zat. In zes minuten veranderde alles en stond er als eindstand 3-0 op het scorebord.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse, deze zomer begonnen aan zijn tweede termijn op sportpark Den Hoge Blok, zag in de eerste helft een soms slordig en ietwat gespannen MZC’11. Logisch, alle amateurvoetballers hebben er uitgelegen sinds vorig jaar oktober. Dan wil je juist extra goed voor de dag komen en dat zorgt dan weer voor spanning waar je anders nooit last van hebt wanneer je ‘gewoon’ week in week uit kunt voetballen. Een behoorlijk versterkt Arnemuiden kampte overigens met hetzelfde euvel.
De Walcherse ploeg kreeg als eerste twee aardige mogelijkheden op een treffer maar binnen enkele seconden werden de inzetten op de doellijn gepareerd door eerst Jesse Kalwij en daarna Kyle van Tiggelhoven. In de elfde minuut stuurde Ramon Janson Sander Backx weg die te gehaast over schoot. Hiermee was de koek (bijna) op in de eerste helft. Beide ploegen, zoals net aangestipt, voelden zich wat onwennig en leken vooral te spelen om niet te verliezen. Hierbij schoot Arnemuiden zichzelf in de voet toen een speler een bal over hem heen met de hand stopte om Janson geen kans te geven met bal door te lopen naar Arnemuiden-goalie Brian Meulmeester. De scheidsrechter hoefde niet te twijfelen over de straf: rood.
De kaart in de 23e minuut bleek later het begin van het einde voor Arnemuiden. Tot aan rust konden de tien het nog wel aan- en belopen, maar na rust werden ze overlopen door de thuisploeg. ,,We hebben ze kapot gespeeld”, constateerde Nieuwenhuijse.
Een slap schot van Janson in de vijftigste minuut was het ‘opwarmertje’ voor zes dolle minuten vanaf de 52e minuut. Eerst was het Luuk van Vossen die zichzelf na een voorzet van Jesper Kriens goed vrij speelde en raak schoot waar de bal onderweg nog werd aangeraakt: 1-0. Roemer Bij de Vaate maakte via een rollertje 2-0 en Kriens kon bij de tweede paal een kopbal onmogelijk missen (3-0). Nieuwenhuijse: ,,In de tweede hekft deden we het goed. We hebben spelers die wat extra’s kunnen bieden”.
Na de razendsnelle drieluik was de openingswedstrijd van MZC’11 in de tweede klasse van het seizoen 2021/2022 gespeeld. Er had enerzijds nog wel een doelpuntje bij gekund en anderzijds raakte een kopbal van Arnemuiden de paal, maar dat waren slechts goals voor de statistieken geweest. ,,Deze zege geeft zelfvertrouwen”, zei Nieuwenhuijse. ,,Achterin staat het goed met Jesse van der Linden en Roemer Bij de Vaate. Ik ben tevreden.”