Afbeelding

Omleiding Bruinisse door werkzaamheden

Algemeen

Rijkswaterstaat voert in september werkzaamheden uit aan de voegovergang van het viaduct over de Noorddijk bij Bruinisse aan de N59. Vanwege deze werkzaamheden is de N59 (hoofdrijbaan en parallelweg) in beide richtingen afgesloten van vrijdag 17 september 20.00 uur tot en met maandag 20 september 05.00 uur tussen de rotonde Bruinisse en de kruising N59/N257 (Philipsdam). Verkeer dient rekening te houden met een langere reistijd.


Het verkeer zal via de N57 (Brouwersdam) en N215 worden omgeleid. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Voor het langzaam verkeer, zoals fietsers en landbouwverkeer, is een lokale omleiding beschikbaar. Het busvervoer zal zoveel mogelijk volgens de dienstregeling rijden. Informatie over eventuele vertragingen (buslijn 133) is beschikbaar via Connexxion.nl.  Vanaf de rotonde parallelweg N59/N257 zijn tijdens het weekend verzorgingsplaats De Westkop en het parkeerterrein bij het restaurant “Grevelingen” bereikbaar.


De voegovergangen van zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg dienen te worden vervangen. Hierdoor zijn beide wegen het hele weekend afgesloten. Tijdens het weekend vinden er ook asfalteringswerkzaamheden plaats. Voegovergangen vormen de schakel tussen wegen, viaducten en bruggen. Ze moeten het verkeer dragen, bewegingen van viaducten en bruggen opnemen, de omgeving van voegovergangen beschermen tegen gevolgschade van lekkage en geen geluidhinder voortbrengen. Door deze voegen tijdig te vervangen blijft het viaduct in goede staat en voorkomt Rijkswaterstaat dat er hinder bij omwonenden ontstaat. 

De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer nieuws