Logo wereldregio.nl
<p>Jos Kwekkeboom</p>

Jos Kwekkeboom

(Foto:Wereldregio)

Kwekkeboom’s eerste thriller is geschreven

Hij is ook docent en graag op zichzelf én heeft zijn eigen ruimte nodig, zoals hij het zelf omschrijft. Maar dat is ook meteen het enige dat Jos Kwekkeboom (41) uit Zierikzee gemeen heeft met de hoofdpersonage van zijn eerste thriller. Schrijven wilde hij al langer, maar nu ligt zijn eerste boek er.

Kwekkeboom is docent Frans en leest veel. En altijd had hij al de gedacht een zich een keer aan een boek te wagen. Het werd een boek over de Zwarte Sneeuw, een populaire serie uit de jaren negentig. Een psychologisch verhaal, dat hem aansprak. Vandaar dat hij een boek schreef in diezelfde setting. Maar daar staken de makers van de serie een stokje voor. Het schrijverszaadje was geplant, want de uitgever complimenteerde hem wel met zijn schrijfstijl.

Dus ging Kwekkeboom aan de slag. ,,Ik heb geen vaste rituelen als ik schrijf. Ik kan het thuis, maar ook in een tussenuur op school.’’ Het werd een thriller. Zijn hoofdpersonage zit in een ongemakkelijk huwelijk. Op zekere dag wordt hij door zijn criminele broer gevraagd – die alle banden met zijn familie verbroken heeft behalve met zijn broer - naar diens boerderij te komen. Daar blijkt hij een Slowaakse prostituee gevangen te houden. De twee worden verliefd en het is niet voor niks een thriller. ,,Het loopt niet goed af,” vertelt Kwekkeboom.

Het boek is met zijn honderd pagina’s wat aan de korte kant. Dat verraste hem zelf ook wel. Maar inmiddels is hij aan het tweede deel begonnen. Een deel dat overigens ook te lezen is zonder het eerste deel. Jos Kwekkeboom heeft zijn vuurdoop als schrijver al gehad. Hij heeft zijn eerste boek laten corrigeren door een collega op school, een docente Nederlands. ,,En die vond het goed,” vertelt hij. Zijn eerste lezer en dus spannend. En hij heeft de smaak te pakken. Gaandeweg heeft zijn vorm gevonden. ,,Ik schreef in eerste instantie alles in de verleden tijd. Dat heb ik veranderd en dat is beter.”

Op 24 september komt het boek officieel in de verkoop via de website van Boekscout. Dat is een internetuitgever. De boeken worden in productie genomen na bestelling. Het is nog niet bekend wat het boek gaat kosten. Op zijn blog joskwekkeboom.auteursblog.nl vertelt Kwekkeboom over zijn boek dat de naam ‘Vesna, weegschaal van de duisternis’.

Plus foto Jos Kwekkeboom uit Zierikzee heeft zijn eerste thriller geschreven