Logo wereldregio.nl
<p>Gerda Peters</p>

Gerda Peters

(Foto: )

Beiaardconcerten zijn weer terug

Het heeft vanwege de bekende omstandigheden wat langer geduurd, maar in de nazomer van dit jaar zal er toch een aantal beiaardbespelingen plaats vinden. Dat houdt in: een bespeling met publiek op het binnenplein van het Stadhuismuseum in Zierikzee. Het eerste concert in de serie wordt op zaterdagmiddag 4 september gegeven door Gerda Peters, stadsbeiaardier van Almere, Voorburg en Beverwijk. Aanvang 14.30 uur en de toegang is gratis.

Tijdens de lockdown periode is er brede waardering gekomen voor de rijkdom aan beiaards en de kwaliteit van de beiaardiers in Nederland. Beiaardbespelingen gingen als enige concerten altijd door, gaven de mensen troost in een sombere tijd. Vaak werden er speciale projecten rondom de beiaard gehouden, ook in Zierikzee was er op de eerste avond van de avondklok een avondklok-concert in het donker.

Het concert van Gerda Peters bestaat uit vier onderdelen: Jane Austen’s world, Waterdruppels, ‘Gedenkwaardige oude heren’ en Brug naar de jaren tachtig. Het thema ‘waterdruppels’ is gekozen vanwege de provincie Zeeland en de ‘gedenkwaardige oude heren’ zijn de componisten Van Gheyn en Sweelinck die dit jaar respectievelijk 300 geleden geboren, en 400 jaar geleden overleden zijn.

De toegang tot het luisterpleintje is via de ingang van het Museum aan de Meelstraat.