Afbeelding

Website klimaatkennisbank

Algemeen

De nieuwe website klimaatkennisbanksd.nl is online. Klimaatverandering is een actueel thema, maar wat merken we er zelf van en wat kunnen we eraan doen? Het doel van de database is om deze vragen te beantwoorden en de inwoners van Schouwen-Duiveland een duidelijk overzicht te geven van relevante feiten, kaarten en gegevens.

De kennisbank bevat een klimaatatlas waar bezoekers zelf op een interactieve manier wat onder andere hitte, wateroverlast en de energietransitie betekent voor hun eigen wijk. Daarnaast is de klimaatatlas ook heel waardevol bij het in beeld brengen van de klimaatopgaven waar we voor staan. Het KNMI verwacht hogere temperaturen, nattere winters, hevigere regenbuien en kans op drogere zomers. Dit heeft gevolgen voor het stedelijke en landelijke gebied, bijvoorbeeld door meer wateroverlast, grondwaterproblemen en hittestress.

De klimaatkennisbank is één van de vier eindprojecten die tot stand zijn gekomen in samenwerking met het Europese project Star2Cs. Dit project richt zich op maatregelen op de korte termijn voor het bereiken van langetermijndoelstellingen in het kader van klimaatadaptatie.

Meer nieuws