Het parcours
Het parcours

Boswachterij toneel voor schaarse mountainbikewedstrijden

Algemeen

Op het Patrick Tolhoek-mountainbikeparcours in Boswachterij Westerschouwen wordt zaterdag 4 september één van de weinige landelijke jeugdwedstrijden in 2021 gehouden.

Na een jaar stilstaan mag de nationale mountainbike jeugd het die dag weer tegen elkaar opnemen. De jeugdige mountainbikers van zeven tot en met veertien zijn dan van de partij in het kader van de landelijke jeugdcompetitie mountainbike 2021. Aansluitend aan de jeugdwedstrijden wordt op hetzelfde parcours een zogenaamde wedstrijd in de Fun-klasse verreden voor (regionale) recreanten, zowel vrouwen als mannen, van 15 jaar en ouder.
De jeugdwedstrijden beginnen vanaf 10.30 uur, de Fun-klasse rond 16.15 uur. De Bikers Area is ingericht op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg waar ook start, finish en de teamplaatsen zijn. Een tijdelijk parkeerterrein voor deelnemers, bezoekers aan de wedstrijd en bezoekers aan de boswachterij wordt ingericht bij Lunchboerderij Molenberg aan de Hogeweg. Inmiddels zijn er al rond tweehonderd voorinschrijvingen voor de jeugdwedstrijden. De organisatie verwacht dat dit aantal nog stijgt. Ook de Fun-klasse is aardig in trek. In totaal verschijnen er tussen de 250 en 300 mountainbikers aan de start verschijnen in de diverse categorieën.

Meer nieuws