Logo wereldregio.nl
<p>Zonder VVV heeft Dreischor haar eigen promotie ter hand genomen.</p>

Zonder VVV heeft Dreischor haar eigen promotie ter hand genomen.

(Foto: )

Geen VVV, dan maar zelf aan de slag met promotie

Met het verdwijnen van de VVV van Schouwen-Duiveland is een gat ontstaan in de informatievoorziening naar de recreanten. ‘Dan moeten we zelf maar vertellen, dat we in het mooiste dorp van Zeeland wonen’, moeten de inwoners van Dreischor gedacht hebben. In een oplage van 3000 exemplaren ligt er nu het boekje Dreischor, het mooiste Ringdorp.

Eén van de mensen achter het initiatief is Ria Geluk. Als voorzitter van museum Goemanszorg in Dreischor maakte ze zich ook zorgen over het dalend aantal bezoekers aan het museum. Er moest dus wat gebeuren. Inmiddels is ze voorzitter-af, maar heeft ze nog wel meegewerkt aan de uitgave over het dorp.

,,Dit had de VVV moeten doen, maar die is er niet meer,” vertelt ze. En ook de nieuwe marketingclub als opvolger van de VVV komt niet op stoom. Er wordt geïnvesteerd in digitale informatiezuilen, maar Geluk is ervan overtuigd dat ,,mensen nog steeds graag iets tastbaar in handen hebben. Ze hadden bij die club eerst even snel een evenementenkalender moeten maken, maar dat is niet gebeurd. Het zij zo.” Misschien heeft het digitale het over twintig jaar wel overgenomen, maar gedrukte versies. Maar zover is het in haar overtuiging nu nog niet.

Er is een stichting in oprichting om de promotie van Dreischor ter hand te nemen. ,,We hebben ervaren dat mensen behoefte hebben aan promotie, maar ook weer niet te veel.” Dreischor is er het dorp niet naar om dagelijks bussen te ontvangen. Maar het mag wel weer wat meer onder de aandacht komen. De kerk is hele dagen geopend, er is een wijnhoeve in de buurt, het museum zakt maar door met bezoekers én het ringdorp zelf is de moeite van een bezoek waard.

,,Ik was verrast door de bedrijvigheid in het dorp. Denk bijvoorbeeld aan de B&B’s. We hebben negenentwintig deelnemers gevonden, die aandacht in het boekje krijgen. En ik denk dat er volgend jaar misschien wel meer mensen meedoen.”

Tot vorig jaar organiseerde Dreischor een rondje door het dorp. Maar dat was maar één dag in het jaar. Door corona verdween dat ook, dus er was behoefte om weer eens wat te ondernemen. En dat heeft dit boekwerkje opgeleverd, dat bij alle deelnemers in het dorp te verkrijgen is. Ria Geluk doet een stapje terug, maar de stichting Ringdorp Dreischor gaat verder.