Logo wereldregio.nl
Het Balkanorkest onder leiding van Radomir Vasiljevic
Het Balkanorkest onder leiding van Radomir Vasiljevic (Foto: MLADEN PIKULIC)

Eerste Havenconcert aast op veel bezoekers

Sinds mensenheugenis wordt er al over gefantaseerd. Een muziekspektakel in of bij de haven van Zierikzee. En dankzij de stichting Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland (CASD) staat het op de agenda voor zaterdag 25 september. Als alles doorgaat, want de stichting heeft het door corona voor de kiezen gehad. Het loswalconcert van eind augustus is al geschrapt omdat niet aan de eisen van de gemeente voldaan kan worden.

Maar er is vertrouwen dat het Havenconcert, zoals het evenement is gedoopt, wel door kan gaan. De vraag is even met hoeveel (betalende) bezoekers. In overleg met de gemeente wordt het toegestane aantal stoelen bekeken. De variabelen gaan van vierhonderd tot zeshonderd. Volgens CASD-voorzitter Albert de Vos hanteert de gemeente strengere regels dan de rijksoverheid.

,,Het havenconcert wordt wat mij betreft het visitekaartje van onze stichting. We hebben al succesvolle evenementen achter de rug, maar dit zou wat mij betreft een jaarlijks of tweejaarlijks terugkerend evenement kunnen worden,” aldus De Vos. Met een podium bij de scheepswerf en het publiek aan de overkant van het water wordt het in ieder geval een verrassende locatieproductie. De Museumhaven is ook enthousiast en ziet in het evenement een manier op de haven intensiever te gebruiken.

,,Als CASD willen we vooral de samenwerking tussen organisaties bevorderen. Wat mij betreft sluiten in de toekomst meerdere partijen aan,” zegt De Vos. Voor deze editie zijn er optredens van onder meer sopraan Wendy Roobol, Takefive, Reza Ranjazmay, Iryna Zhynkina en het balkanorkest onder leiding van Radomir Vasilkevic. Meer informatie en kaarten via www.casd.nl