Afbeelding

Bruinisse nieuwe woningen rijker

Algemeen

De laatste dertien woningen in OranjeDok zijn verhuurd. Het heeft acht jaar geduurd voordat alle drie de fases in het project zijn afgerond, maar dat is nu ook écht het geval. Bruinisse is hiermee in totaal 46 nieuwe woningen rijker. Het gebied van de Deestraat, Koningin Julianastraat, Prinses Beatrixstraat en Prinses Wilhelminalaan heeft hiermee een echte upgrade gekregen

OranjeDok bestaat uit een mix van gezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Daardoor heeft het plan ook woningen voor verschillende doelgroepen en huurprijzen. Zeeuwland investeerde elf miljoen euro in OranjeDok. De woningcorporatie heeft 46 nieuwe energiezuinige woningen gebouwd waar huurders in Bruinisse de komende jaren met veel plezier kunnen wonen. 

Helaas kende de bouw wat tegenvallers. Zo ging tijdens de bouw van de eerste fase de aannemer failliet en door de verhoogde bouwkosten duurde het lang voordat de bouw van fase 3 startte. Deze laatste fase is uiteindelijk gerealiseerd door een wijziging in het plan. Zeeuwland bouwde alleen nog levensloopbestendige woningen. Ook zijn, in samenspraak met gemeente Schouwen-Duiveland en de dorpsraad Bruinisse, deze woningen in een hoger huursegment aangeboden. Daardoor is de derde fase sneller gerealiseerd. Door de coronamaatregelen is het lastig om een groot wijkfeest te organiseren. Daarom ontvangen alle bewoners in OranjeDok een pakket thuis om, eventueel met de buren, te borrelen. Zeeuwland heeft na de afronding van de nieuwbouwprojecten van OranjeDok en Noordstraat nog een project in Bruinisse lopen. Aan de Van Hertsbekestraat en Deltastraat realiseert de woningcorporatie in twee fases 30 nieuwbouwwoningen. 

Meer nieuws