Logo wereldregio.nl
<p>Rederijkers</p>

Rederijkers

(Foto: )

Rederijkers ontvangen bezoekers Zierikzee

Op verzoek van de Ondernemersvereniging InZzee verwelkomen gastheren- en vrouwen van de Rederijkers Zierikzee de komende zaterdagen tot en met 4 september bezoekers aan Zierikzee op de grootste gratis parkeerterreinen van Zierikzee.

Aangezien de toeristische bewegwijzering vanaf de gratis parkeerplaatsen naar de binnenstad van Zierikzee niet optimaal is en volgens de berichtgeving vanuit de gemeentelijke organisatie op korte termijn ook niet wordt verbeterd, heeft de Ondernemersvereniging InZzee ervoor gekozen de leden van de Rederijkers te vragen gastvrouwen en -heren in historisch kostuum te leveren. Hun taak is de bezoekers aan Zierikzee de juiste weg naar de binnenstad te wijzen en informatie te geven over welke ondernemingen en welke bezienswaardigheden waar in de stad te vinden zijn. Zij wijzen bezoekers ook op de aantrekkelijke straten belendend aan het Havenplein, Havenpark en Oude Haven.

De samenwerking tussen de Ondernemersvereniging InZzee en de Rederijkers is niet nieuw. Eerder zijn al leden van de Rederijkers ingezet om de binnenstad van Zierikzee te promoten rond bijvoorbeeld de feestdagen in december. Voor de komende jaren zijn er plannen in de maak om de samenwerking tussen de InZzee en de Rederijkers verder te intensiveren.

De Ondernemersvereniging InZzee is hard bezig met de organisatie van de tweede periode van Bedrijven Investerings Zone (BIZ) voor de binnenstad van Zierikzee, waarbij via de heffing van de WOZ en een bijdrage vanuit het gemeentelijk stimuleringsfonds budget vrijkomt, om Zierikzee te promoten. De eerste BIZ-periode liep van 2016-2021, de tweede periode gaat over de jaren 2022-2026.