Afbeelding

Fierens schaker van avond in jongste ronde zomerstrijd

Actueel SD|Sport

In ronde elf van de zomercompetitie van Schaakvereniging Zierikzee waren drie spelers in staat alle drie de partijen te winnen.

Sjaak Spiegels won zijn partijen in groep 2 maar moest daarvoor wel diep gaan vooral in zijn partij tegen Eric de Vrieze. De vader van Erik, Peter de Vrieze won zijn partijen in de grote groep drie, evenals Fokko Baakman.
Maar eigenlijk was Tim Fierens (links op foto) de speler van de avond. In de sterk bezette groep 1 begon hij niet makkelijk tegen Paul Greefhorst die voor zijn laatste kans op het kampioenschap vocht. In een zware partij schatte Fierens de vele complicaties net iets beter in en won met het zweet op zijn voorhoofd. In zijn tweede partij, tegen Martin Krijger, speelde hij het riskante Lettisch Gambiet. Fierens kwam slecht te staan maar wist de geringe bedenktijd toch goed te benutten om met ingenieuze oplossingen te komen. In een uiteindelijk gelijkstaand eindspel besloten beiden tot remise. De laatste partij speelde Fierens tegen Jac Weeland, evenals Fierens belust op ingewikkelde stellingen met verrassende combinaties. Weeland kwam beter te staan maar gaf ongewild een stuk weg waarna Fierens de winst kon binnenhalen.
Greefhorst had op deze avond minimaal anderhalve punt moeten scoren om aan de kop van de ranglijst te komen. Hij deed zijn uiterste best en speelde alles-of-niets. Het werd het laatste maar hij bevestigde zijn reputatie als rapidschaker wel met een fraaie vijfde plek op de ranglijst.
De zomercompetitie wordt nog gespeeld tot en met 6 september: elke maandagavond vanaf 20.00 uur in de Garnizoenszaal van De Veste aan de Manhuisstraat in Zierikzee.

Meer nieuws