Burgemeester Jack van der Hoek
Burgemeester Jack van der Hoek Foto: Wereldregio

Burgemeester over geweld: ‘Gedraag je’

Algemeen

Naar aanleiding van de recente geweldsincidenten heeft burgemeester Van der Hoek het regelmatige overleg met politie en openbaar ministerie opgeschaald naar een hogere frequentie. In nauw overleg wordt afgestemd en besproken wat nodig is om een eind te maken aan de huidige ongeregeldheden.

Burgemeester Van der Hoek: ,,Helaas denken enkele jongeren die vakantievieren, samenkomen of uitgaan op Schouwen-Duiveland betekent dat je je hier kunt misdragen, vernielen, mishandelen of elkaar beroven. Dit accepteren we niet. We zullen alle middelen die we tot onze beschikking hebben inzetten om hier een einde aan te maken. Complimenten aan de politie voor het snelle optreden en aanhouden van de verdachten. Ik heb goede hoop dat hiermee een eind is gekomen aan een reeks van ernstige incidenten. Dit is voor Schouwen-Duiveland uitzonderlijk en niet normaal.” 

,,Tegelijkertijd is mijn dringende oproep aan jongeren: gedraag je en houd het leuk met elkaar. Ik snap dat het balen is dat de horeca vroeg sluit en ik snap dat je elkaar ook na twaalf uur nog wilt ontmoeten. Dit kan bijvoorbeeld ook op het strand. Maar ook daar geldt weer: doe dat zonder vernielingen aan te richten, geweld of overlast. Ten slotte een oproep aan de ouders van minderjarigen: Geef uw kind mee dat hij of zij zich gedraagt. Zodat zij hier, of in hun latere leven, geen nare consequenties hoeven te dragen van hun gedrag. Laten we het samen, voor iedereen, leuk houden op Schouwen-Duiveland.”’ 

Meer nieuws