Afbeelding

Lions ontwikkelen eilandelijk bordspel

Algemeen

Je kunt als serviceclub bij de pakken gaan neerzitten als door corona je succesvolle North Sea Beach Golf niet doorgaat. Het is een evenement waarmee de Lions Schouwen-Duiveland jaarlijks tienduizenden euro’s ophaalt voor goede doelen, lokaal en nationaal. Je kunt ook iets anders bedenken. Lions-lid Hans Beljaars kwam op het idee een Schouwen-Duivelands spel te ontwikkelen. En hoewel niemand de opbrengst nog hardop durft te zeggen, ziet het er naar uit dat ook dit een voltreffer wordt.

Fred Roodenburg was namens de Lions dit jaar aan zet om het golfevenement te organiseren. Maar het was in maart nog steeds onzeker of het wel door kon gaan. ,,Dan moet je de knoop doorhakken en het niet doen. Maar om nu twee jaar lang niet aan fundraising (geldinzameling) te doen, zagen we niet zitten. En toen kwam dit idee.’’

Een bordspel met de Schouwen-Duiveland Quiz. Op het bord staan diverse sponsoren en de club heeft maar liefst vierhonderd vragen bedacht in de categorieën algemeen, historie, ondernemen op Schouwen-Duiveland en vrije tijd en sport. Ook op die kaartjes staan weer sponsoren. ,,Het is een echt gezinsspel voor de leeftijd van zes tot en met negentig jaar. We hebben ervoor gekozen het kwalitatief goed uit te voeren”, legt Roodenburg uit.

Het enthousiasme bij de sponsoren was groot. Zo groot dat er nu al zo’n 2.300 spellen besteld zijn. Het is nog even wachten, want het komt in november op de markt. ,,We hebben er nog zo’n 150 tot 200. Mensen die belangstelling hebben kunnen het bestellen via www.schouwenduiveland.lions.nl.’’ Het kost 19,95 euro.

Wat het spel aan geld in het laatje gaat opbrengen, is nog niet duidelijk, maar Roodenburg is optimistisch gestemd. In november zal dat duidelijk zijn. De grootste bedrag gaat naar Thuredriht. De stichting Thuredriht maakt het mogelijk dat ernstig zieke kinderen en hun familie hun zorgen een weekje opzij kunnen zetten op dit eiland in een vakantiehuis aan het strand van Renesse. 

Thuredrith heeft van oudsher een relatie met de Lions en de naam verwijst naar de afdeling in Dordrecht. ,,Maar we zullen nog wat overhouden en daarvoor zullen we ook lokale doelen aanwijzen.” Volgend jaar een nieuw spel? Roodenburg denkt het niet. ,,Ga maar weer eens vierhonderd nieuwe vragen bedenken”, reageert hij. Wat hem betreft staat de Lions volgend jaar weer op het strand voor een spelletje golf.

Meer nieuws