Logo wereldregio.nl
Foto:

Burger mengt zich in klus Haringvlietbrug

Na de politiek gaan nu ook bezorgde burgers zich mengen in de discussie over de grote onderhoudsklus aan de Haringvlietbrug. Via petitie.nl hebben zich nu al meer dan 17.500 mensen gemeld, die willen dat Rijkswaterstaat alternatieven gaat onderzoeken voor het werk dat twee jaar lang voor forse vertraging gaat zorgen. De Haringvlietbrug is de poort naar toeristisch Schouwen-Duiveland. Ook is er veel woon-werkverkeer.

Bij de petitie staat een pleidooi voor alternatieven: ,,Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vragen te onderzoeken welke alternatieven mogelijk zijn om de huidige capaciteit voor het wegverkeer in stand te houden, waarbij in geen geval rijbanen worden afgesloten. Hierbij in overweging te nemen dat slechts één openstelling per week voor scheepvaart niet opweegt tegen de nadelige gevolgen voor het wegverkeer en te onderzoek of een tijdelijke afsluiting voor scheepvaart of andere opties mogelijk zijn’’.

Eerder al lieten de omliggende gemeenten, waaronder Schouwen-Duiveland, weten zich grote zorgen te maken. Er zou een economische schade van meer dan honderd miljoen euro ontstaan. Rijkswaterstaat schoof de werkzaamheden twee weken op om met de Veiligheidsregio aan tafel te gaan zitten. De petitie staat op haringvlietbrug.petities.nl