Logo wereldregio.nl
Foto:

Veel animo voor Zeeland helpt Limburg

Het idee van de Rotary Club Zierikzee, om verblijfsaccommodatie beschikbaar te stellen voor de slachtoffers (en hulpverleners) in Limburg, vindt veel navolging. Inmiddels wordt er ingezet op honderd accommodaties, die door Rotaryclubs in Limburg verdeeld mogen worden onder haar inwoners.

Vanuit de Recron laten veel bedrijven weten mee te willen doen. Niet alleen vanuit Schouwen-Duiveland Ook vanuit elders in Zeeland komen aanbiedingen binnen. Maar naast de accommodaties bieden ook anderen zaken aan om het verblijf aangenaam te maken. Zo zijn er door een particulier spontaan vijfentwintig vrijkaarten voor filmtheater fiZi aangeboden en heeft ook de ondernemersvereniging van Brouwershaven haar medewerking toegezegd. 

De gemeente Schouwen-Duiveland en de provincie hebben ook hun steun en medewerking toegezegd. Op dit moment worden de Limburgers uitgenodigd en wordt in samenspraak een geschikte locatie gezocht. Duidelijk is ook dat er slachtoffers zijn die hun auto zijn kwijtgeraakt in de ramp. Voor deze mensen wordt vervoer opgezet. Wie iets wil bijdragen aan het project kan zich melden bij rotaryzierikzee@gmail.com