Logo wereldregio.nl
Foto:

Duitser durft vakantie in Nederland niet aan

Wat de bezetting betreft wordt het een prima zomer voor de recreatie op Schouwen-Duiveland, maar nooit eerder zijn zoveel vakanties omgeboekt. Duitsers spelen op zeker en trekken hun vakantie door de coronacijfers massaal in. Het gaat om duizenden omboekingen.

Omdat Nederland rood kleurt, zien de Duitsers een vakantie hier niet zitten. Ze hebben te maken met een verplichte PCR-test en hebben het dwingende advies van hun overheid om bij terugkeer in quarantaine te gaan. Een advies weegt in Duitsland zwaarder dan in Nederland. Het kan zelfs consequenties hebben voor het werk.

Marieke Braber, voorzitter van de Recron op Schouwen-Duiveland, zegt dat er alles aangedaan wordt om de vakanties om te boeken naar een andere periode. Formeel zou dat niet hoeven, omdat de recreatiebedrijven hun diensten aanbieden. Maar de goede relatie met de Duitsers maakt dat er gezocht wordt naar een andere periode. ,,Voor sommigen is de vakantie al drie of vier keer omgeboekt.” Op de recepties van de recreatiebedrijven staat de telefoon dus roodgloeiend.

Het is lastig want door het slechte weer proberen ook Nederlanders hun vakanties te verzetten en dat is nu weer niet de bedoeling. Dat de bedrijven toch bomvol zitten, is te danken aan de Nederlanders die op hun beurt ook het buitenland links laten liggen en voor een relatief veilige vakantie in eigen land kiezen. Aan de recreatiebedrijven de uitdaging om een verantwoord programma neer te zetten. Live muziek kan niet en ook activiteiten, waar te veel mensen op af komen, zijn uit den boze. Overigens heeft de gemeente zelf wel ingestemd met de kermis in Renesse. In Zierikzee is deze geschrapt.