Logo wereldregio.nl
<p>Aad van der Wouden</p>

Aad van der Wouden

(Foto: )

Vrije stemmen

Fietspad

In Dreischor maken zich sterk voor een fietspad, zodat met name de jeugd zich veilig van en naar het dorp kan bewegen. En de ouderen natuurlijk ook. Het waterschap is de wegbeheerder. Dreischor staat er niet alleen. Ook de dorpsraad van Ouwerkerk maakt zich zorgen, zou blijkt uit een passage in een brief aan het gemeentebestuur. ..De smalle polderwegen waar auto’s, landbouw- en vrachtverkeer, fietser én wandelaars gebruik van moeten maken, leiden steeds vaker tot gevaarlijke situaties.’’

Het is ieders recht om zich ergens hard voor te maken. Maar misschien moet de gemeente – ook al is ze de wegbeheerder niet – zelf eens in kaart brengen welke wegen onveilig zijn en waar een fietspad wellicht uitkomst biedt.

En met die inventarisatie onder de arm naar het kantoor van het waterschap gaan. Of even langs Rijkswaterstaat als het rijkswegen betreft. Op die manier kan er een integrale afweging gemaakt worden.

Als een dorp actie gaat voeren, krijgt het wellicht de aandacht en misschien ook wel haar zin. Maar dan denkt het waterschap vervolgens dat ze voorlopig niet meer op Schouwen-Duiveland hoeft te zijn. Zou zo maar kunnen.

Dus breng de problemen eilandelijk in kaart en betrek de inwoners erbij. Wie regelmatig op zijn fiets stapt weet precies waar het goed en waar het fout zit.


Aad van der Wouden