Logo wereldregio.nl
Foto:

Therèse volhardt in actie voor kindertehuis

Even is de inmiddels 73-jarige Thérèse Altena terug op Schouwen-Duiveland. In 1992 verliet ze Burgh-Haamstede voor een avontuur in Bolivia. Samen met haar man Dick had ze in de Bijbel inspiratie gevonden om zich in te zetten voor ‘kinderen in de marge’.

Oorspronkelijk was het de bedoeling, dat ze zich zouden inzetten voor een opvanghuis voor honderden katholieke kinderen. Maar dat kregen ze in het land niet van de grond. Maar nog geen vier jaar nadat het paar naar het Zuid-Amerikaanse land vertrok was er een nieuw doel: een opvanghuis voor kinderen in de gevangenis.

,,Ik was daar wel een beetje bang voor. Wat zouden we aantreffen. Maar de kinderen zitten in de gevangenis omdat hun ouders veroordeeld zijn. Een verschrikkelijke omstandigheid. Ik noem het wel de universiteit voor de criminaliteit. Maar in 1996 was er een alternatief en inmiddels bestaat het kindertehuis Timoteo ruim vijfentwintig jaar. 

Helaas overleed Dick Altena 2,5 jaar geleden. Maar voor zijn vrouw Therèse was opgeven geven geen optie. Ze probeert vooral het geld bij elkaar te krijgen. ,,De overheid geeft 1,80 euro per kind. En daar moeten ze van eten en gekleed worden Dat is niet te doen.” Het gebouw kost geld, er is personeel nodig en de kinderen moeten met een opleiding gewapend worden voor de maatschappij. Op dit moment zitten er 26 kinderen.

Therèse Altena vecht door met haar stichting Mision Timoteo Nederland, dat in Marja Bakker overigens een Zierikzeese voorzitter heeft. Wie het project wil steunen kan een bijdrage leveren via NL97rabo 0351184384.Meer informatie is te vinden op www.misiontimoteo.nl